Ország-világ

2021.01.06. 13:27

Ezúttal Halmai Gábor baloldali alkotmányjogász sértegeti a Fidesz szavazóit

Miután Demszky Gábor főtanácsadója krokodilagyúnak nevezte a vidéki Fidesz-szavazókat, egy baloldali alkotmányjogász is elkezdte gyalázni a Fidesz általa vélt szavazóit.

Egyrészt megkülönböztet tudatos (tehát gonosz) Fidesz-szavazókat és tudatlan (tehát szerinte pusztán csak buta, tanulatlan, idős, satöbbi, satöbbi) Fidesz-szavazókat. Gondolatmenete szerint persze valamennyien vonzódnak „... a hagyományos kulturális értékekhez, nacionalista és xenofób célokhoz, ódivatú nemi szerepekhez”. Azaz, a zsidó-keresztény kultúra hívei, szeretik Magyarországot, nem akarnak bevándorlóországot és a hagyományos családmodellben hisznek. Az alkotmányjogász, Halmai Gábor az Élet és Irodalomban elmélkedett erről, a Fidesz-szavazók becsmérlését, a normális emberek provokálását az Alapjogokért Központ vette észre – számol be az Origo.

Halmai Gábor írásában a Fidesz szavazóit sértegeti, ez ugye nem is kérdés. Az Alapjogokért Központ reagált a „jogtudós” cikkére, amelyben lényegét tekintve, a maga óvatoskodóan gyáva módján, Halmai Gábor gyakorlatilag nácizza, fasisztázza a feltételezett nem baloldali szavazókat.

„Igen nagyvonalú Halmai Gábor ”jogtudós„, hiszen megkülönbözteti a vérfasiszta fideszes szavazóktól a pusztán megvezetett fasiszta fideszeseket – bár persze mindkét csoport felelős a fideszfasizmusért, hiszen valamennyien tanulatlan, vén, nackó-heteró tahók.

Vajon mikor veszik észre, hogy a másik oldal szavazótáborának folyamatos sértegetése

 • valójában őket minősíti;
 • politikailag kontraproduktív?”
 • - teszi fel a kérdést az Alapjogokért Központ Facebook-bejegyzésében.

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában