katasztrófa

2020.10.04. 21:56

Egyre több halálos áldozatot követel az ítéletidő Nyugat-Európában

Franciaország, Olaszország, Svájc és Ausztria egyes részeit is heves esőzések és áradások sújtják.

Olaszországban vasárnap hétre emelkedett a halálos áldozatok száma, miután egy liguriai partszakaszon öt holttestet találtak. Valószínűleg egy felduzzadt folyó sodorta el őket, és így kerülhetett holttestük a tengerbe. Viszont a legtöbb, szombaton eltűntként jelentett ember vasárnapra szerencsésen előkerült.

Piemontéban különösen súlyos a helyzet. Limone Piemonte polgármestere katasztrofálisnak nevezte a helyzetet a településen. Északnyugat-Olaszország egyes részein 60 éve nem látott mennyiségű eső esett.

Velencében azonban sikeresen vizsgázott első éles bevetésén az a gátrendszer, amelyet a közelmúltban helyeztek üzembe, a magas vízszint ellenére a Szent Márk tér szárazon maradt.

Franciaország déli részén Nizza környékén több települést elvágott a külvilágtól az ítéletidő.

Nyolc embert nem találnak. Jean Castex francia kormányfő még szombaton bejelentette, hogy katonákat mozgósítanak a helyzet kezelése érdekében.

Ausztriában egy négyéves kisgyerek halt meg, mert rázuhant egy fa. Svájcban szombaton le kellett zárni az egyik jelentős autópályát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában