gyilkossági terv

2020.04.24. 13:04

Meg akartak ölni egy temesvári újságírót

A romániai szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) közölte, hogy nyomozást indított egy temesvári alvilági vezető és társa ellen, akik azt tervezték, hogy fegyverrel hallgattatják el Dragos Bota temesvári újságírót.

Az ügyről az Agerpres hírügynökség számolt be pénteken.

Dragos Bota a Pressalert.ro temesvári hírportál főszerkesztője

az elmúlt években több cikkben is foglalkozott azzal, hogy a temesvári alvilág milyen kapcsolatokat épített ki a helyi önkormányzat hivatalaiban.

Tavaly szeptemberben arról is beszámolt, hogy a helyi alvilág vezetőjeként leírt személyt, BLA-t is kihallgatta a DIICOT egy kábítószer-kereskedő hálózat felgöngyölítésekor.

A cikk megjelenésének másnapján BLA egy Temesvár közeli vendéglőben találkozott több emberrel, s egyiküket arra kérte, hogy ölje meg az újságírót, ehhez pedig egy pisztolyt adott neki.

Azt ígérte az illetőnek, hogy ha végrehajtja a gyilkosságot, bőséges jutalmat kap.

Még aznap BLA megbízásából hárman

felderítő útra indultak abba a városrészbe, ahol tudomásuk szerint az újságíró lakott, de egy olyan gépkocsit láttak a környéken, amelyikről azt gondolták, hogy a rendőrségé. Lefotózták a gépkocsit és a képet elküldték egy rendőrségi kapcsolatuknak.

Az újságíró-gyilkosságra készülő bandát

később ez a rendőr figyelmeztette arra, hogy lépéseiket a hatóságok figyelik.

A DIICOT közölte: szervezett bűnözői csoport létrehozása, gyilkosságra való felbujtás és a fegyverekre vonatkozó törvények megsértése miatt indult nyomozás az ügy két gyanúsítottja ellen, és

vizsgálatot indítottak a bűnözői csoporttal kapcsolatban álló rendőr ellen is, akit az igazságszolgáltatás érdekeinek meghiúsításával gyanúsítanak.

A Pressalert.ro portál közölte: a Temes megyei törvényszék elrendelte a két gyanúsított alvilági személy újbóli letartóztatását. Ők korábban kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt voltak előzetes letartóztatásban, de ezt idő közben hatósági felügyeletre enyhítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában