egyetértés

2019.07.08. 13:11

Orbán Viktor az észt miniszterelnök-helyettessel tárgyalt

A nemzetek tisztelete, a keresztény kultúra megőrzése, a határok védelme és a migráció elleni fellépés is szóba került Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Mart Helme észt miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter, az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) elnökének megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban.

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotós: Szecsõdi Balázs

A tanácskozáson részt vett Novák Katalin államtitkár, a Fidesz alelnöke is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Mart Helme elmondta,

pártja sok tekintetben példaként tekint Magyarországra és a V4-együttműködésre, hiszen ezek az államok nagyon fontos európai alapértékeket képviselnek a kontinens jövőjéről zajló viták során.

Egyetértettek Orbán Viktorral abban, hogy

fontos a nemzeti gazdaság, kultúra és oktatás támogatása; a keresztény kultúra megvédése és a hatékony külső határvédelem. Ezzel párhuzamosan a bevándorláspolitika szigorítására és az európai családok támogatására van szükség a demográfiai problémák megoldása érdekében

- hangzott el.

A megbeszélésen hangsúlyozták, hogy

az ideológiai törésvonalak helyett egyre inkább a regionális együttműködésre kell figyelni Európában, amire jó példa a visegrádi országok összetartása és erősödő érdekérvényesítő képessége

- közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Mart Helme észt belügyminisztert, miniszterelnök-helyettest, az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) elnökét a Karmelita kolostorban 2019. július 8-án. Középen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában