Kegyelet

2018.08.08. 11:39

Amerikai elismerést kapott a zsidó temetők helyreállításáért a magyar kormány

A magyarországi zsidó temetők felújítása érdekében tett magyar kormányzati erőfeszítéseket méltatja az Örökség Alapítvány a Zsidó Temetők Megőrzéséért (HFPJC) nevű, New York-i székhelyű szervezet, amelynek Orbán Viktor miniszterelnök részére is megküldött állásfoglalását Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke juttatta el szerdán a sajtóhoz.

Tata, 2014. június 15. Egy férfi a Holokauszt-emlékév alkalmából felújított zsidó temetõben Tatán 2014. június 15-én MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A dokumentumban azt írják: a magyar származású amerikai ortodox zsidók közösségeinek nevében elismerésüket fejezik ki a magyar kormánynak, amely Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével elkötelezetten támogatta magyarországi zsidó temetők felújítását. Emlékeztetnek: az elmúlt években Magyarország hatalmas erőfeszítéseket tett a zsidó temetőkért.

A HFPJC üdvözli, hogy szorosan együttműködhetett a magyar kormány képviselőivel, miután a kormány nagy hangsúlyt helyez a zsidó temetők állapotának megőrzésére. Kiemelik: a HFPJC az elmúlt két évtizedben nagy figyelmet szentelt a kelet-európai zsidó temetők felújításának, eddig több mint 300 temető renoválásához járulva hozzá.

Borítókép: Egy férfi a Holokauszt-emlékév alkalmából felújított tatai zsidó temetőben 2014. június 15-én

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában