törődés

2017.10.13. 06:19

Novemberben érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíjkorrekció

A hírt Novák Katalin megerősítette, majd hozzátette: azért döntöttek a nyugdíjprémium fizetése mellett, mert „a kormány törődik az idősekkel és megbecsüli őket”.

Budapest, 2017. szeptember 30. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára beszédet mond Pintér Attila szobrászművész Lázár Ervin tiszteletére készített A Négyszögletű Kerek Erdő mesélője című szobor avatási ünnepségén a IX. kerületi Kerekerdő parkban 2017. szeptember 30-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Fotó: Balogh Zoltán

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkára azt is elmondta: természetes, hogy a gazdaság jó teljesítményéből azok is részesülnek, akik évtizedeket dolgoztak keményen az országért, a mostani generációkat felnevelték és segítik őket.

„Magyarországon még soha nem volt nyugdíjprémium kifizetés, egyrészt azért, mert a korábbi kormányoknak eszébe se jutott, másrészt azért, mert a baloldal kormányzása rossz gazdasági és pénzügyi helyzetet teremtett, emiatt esély sem volt erre”

- mondta, hozzátéve: ma Magyarország erősödik, és szeretnék, ha ezt a nyugdíjasok is éreznék. Az intézkedés 2,6 millió embert érint.

A nyugdíj-kiegészítés célja, hogy ahogy eddig is, most is megőrizzék a nyugdíjak vásárlóértékét és a tényleges éves inflációhoz igazítsák a nyugdíjemelés mértékét. Ez a kormány egyik fontos vállalása volt az idősek felé – hangsúlyozta az államtitkár.

A nyugdíj-kiegészítés és a nyugdíjprémium összegének pontos meghatározásáról a törvényben leírtaknak megfelelő számításokkal hamarosan dönt a kormány, de az már biztos, hogy a novemberi nyugdíjjal ezek is megérkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában