Salgótarján

2018.04.10. 09:13

Salaksétány, szalonnasütők és új híd – alakul a tóstrand

A Beszterce-lakótelepi tó körüli tavaly óta másfél-két méter széles, döngölt salakos, végig szegélyezett sétány kialakításán dolgoznak.

Szabó Rita

Molnár Károly, a településrész önkormányzati képviselője lapunk kérdésére elmondta:

– Tavaly kezdődtek meg a munkálatok a közmunkaprogramban. A hosszasan elhúzódó projekt várhatóan a tavasz végére befejeződik, akkor történik meg a salakos sétány, valamint a dolinkaihoz ha­sonló, fedett asztalos szalonnasütők átadása – mondta el Molnár Károly.

A tavaly augusztus 3-án összedőlt gyalogos fahíd a gyermektábor vendégei mellett a salgótarjániaknak is egyik kedvelt sétálóhelye volt. Ezt is újjépítik tavasz végére.

A képviselő hozzátette:

– Az eredetileg tervezett ütemterv annyiban változik, hogy az áprilisi és májusi hídépítési munkálatok miatt a szalonnasütő egységek utolsó elemei csak a híd elkészülte után kerülnek helyükre, hogy a munkagépek zavartalan közlekedését biztosítani lehessen. A költségvetésből 15 millió forintot különítettünk el idén a fejlesztésekre.

Kiemelt fotó: Tavaly óta épül a tó körül vezető sétálóút, Fotó: Hüvösi Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!