Salgótarján

2018.03.26. 16:59

Szemben a Viszkissel: interaktív beszélgetés a rajongókkal

A bankrablásai­ról ismertté vált Ambrus Attila – a Viszkis – beszélgetéssel egybekötött kerámia- és könyvbemutatót tartott nógrádi közönségének a Rio Café­ban.

P. K.

A helyiség megtelt érdeklődőkkel, szép számban voltak kíváncsiak az egykori elítélt történetére.

Ambrus Attila elmondta: a közönségtalálkozókon nem a bankrablást népszerűsíti, csupán saját életútján keresztül szeretne rávilágítani arra, hogy minden mélységből fel lehet állni, s hogy az embernek mindig érdemes újrakezdeni. Bemutatójának elején az életét feldolgozó Antal Nimród-­film keletkezési körülményeibe vezette be hallgatóságát, majd gyermekkori hányattatásairól, javítóintézetes éveiről, nőkről, bankrablásairól, börtönéveiről, szökéséről, kerámiázásról, szabadulásának pillanatáról és médiaszerepléseinek miértjéről is beszélt.

– Sokan kérdezik, mi az oka annak, hogy televíziókba járok. Nem magamat, hanem a filmet szerettem volna népszerűsíteni a megjelenésekkel – mondta előadásában. A Viszkis végszóként hangsúlyozta: félig semmibe sem érdemes belekezdeni, ezért bármit is csináljon az ember, azt képességeihez mérten mindig százszázalékos odaadással kell végeznie. A közönség az előadás alatt számos kérdést intézett a jelenleg keramikusként tevékenykedő Ambrus Attilához, aki nyíltan válaszolt minden érdeklődésre.

– Sokáig azzal nyugtattam magam, hogy soha nem bántottam senkit, ezért rendes gyerek vagyok. De ez nem igaz! Az emberek lelkében nyomot hagytam azzal, hogy fegyvert fogtam rájuk, s nem tudhatták: meghúzom-e a ravaszt… – felelte az egyik kérdezőnek. A jelenlévők végül kerámiát és könyvet vásároltak, valamint fényképezkedtek is a közvetlen előadóval.

Kiemelt fotó: Az immár filmen is megörökített híresség kerámiáit és könyvét ajánlotta a közönség figyelmébe, Fotó: L. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!