Alakul a névsor

2023.08.05. 14:12

Férfi kalapácsvetésben és női 100 gáton is három magyar indul

Nyilvánosságra hozta a magyar szövetség annak a 25 atlétának a nevét, akiknek az indulása már biztos az augusztus 19-én rajtoló budapesti világbajnokságon, és ez alapján biztos, hogy női 100 méter gáton és férfi kalapácsvetésben is három-három hazai versenyző szerepel majd a Nemzeti Atlétikai Központban – tájékoztatott az MTI.

MW

Huller Dániel, a magyar atlétikai válogatott tagja a budapesti atlétikai világbajnokságra készülő futóatléták edzőtáborában

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A női gátasoknál az Európa-bajnoki ezüstérmes, országos csúcstartó Kozák Luca helye már korábban is biztos volt, mivel teljesítette a kijutási szintet. Mellette a júliusi országos bajnokságon mögötte második és harmadik Tóth Anna és Kerekes Gréta is futhat a gátasok között. A kalapácsvetőknél az ugyancsak Eb-második Halász Bence indulhat szinttel, de ott lesz a mezőnyben Rába Dániel és Varga Donát is.

A MASZ szerdán jelentette be, hogy már elérte a 25 főt a magyar vb-csapat létszáma, szombaton pedig a névsort tette közzé, illetve ismét jelezte, hogy a létszám még bővülhet, hiszen a válogatott összeállítása háromlépcsős folyamatban alakul ki. 

A végleges és teljes névsort kedden jelentik be.
Mindössze négy olyan szám van – férfi és női 10 ezer méter, női 3000 méteres akadályfutás és férfi rúdugrás –, amelyben biztosan nem indul magyar atléta.

A budapesti vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, az utcai futó- és gyalogló versenyeknek a Hősök tere ad otthont.

A már biztos magyar vb-indulók:

Férfiak

Molnár Attila (400 m), Huller Dániel (800 m), Vindics Balázs (800 m), Szikszai Róbert (diszkoszvetés), Halász Bence (kalapácsvetés), Rába Dániel (kalapácsvetés), Varga Donát (kalapácsvetés),Helebrandt Máté (20 km, 35 km gyaloglás)

Nők

Takács Boglárka (100 m, 200 m), Kéri Bianka (800 m), Wagner-Gyürkés Viktória (5000 m), Szabó Nóra (maraton), Kovács-Garami Katalin (maraton), Kozák Luca (100 m gát), Kerekes Gréta (100 m gát), Tóth Anna (100 m gát), Molnár Janka (400 m gát), Bánhidi-Farkas Petra (távolugrás), Márton Anita (súlylökés), Gyurátz Réka (kalapácsvetés), Szilágyi Réka (gerelyhajítás), Krizsán Xénia (hétpróba), Oláh Barbara (20 km gyaloglás), Madarász Viktória (35 km gyaloglás), Récsei Rita (35 km gyaloglás)

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában