Nem egyszerű

2023.01.06. 17:48

Ronaldo angliai eltiltása miatt még nem mutatkozott be új csapatában

Angliában kapott korábbi büntetése miatt nem mutatkozhatott be új csapatában, az al-Nasszrban a szaúd-arábiai labdarúgó élvonalba egy hete igazolt Cristiano Ronaldo.

Forrás: Shutterstock

Az ötszörös aranylabdás portugál támadót november végén két mérkőzésről tiltotta el az angol szövetség (FA) egy áprilisi eset kapcsán, amikor - még a Manchester United futballistájaként - az Everton otthonában rendezett összecsapást követően kiverte a telefont egy szurkoló kezéből. 

A nemzetközi szövetség (FIFA) szabályzata értelmében amennyiben egy másik szövetség korábban legfeljebb négy meccsig terjedő eltiltást szab ki egy játékosra, úgy az új szövetség, amely alá tartozik, köteles érvényesíteni a szankciót. 

A 37 esztendős Európa-bajnok Ronaldo így az al-Taee elleni pénteki bajnokin még nem mutatkozhatott be új állomáshelyén, ahol kedden mutatták be. A találkozót eredetileg csütörtökön délután játszották volna, ám 24 órával elhalasztották, miután a heves esőzés és más időjárási körülmények miatt a 25 ezer fő befogadására alkalmas rijádi Mrsool Park elektromos hálózata nem működött rendeltetésszerűen. 

Ronaldo bemutatkozására várhatóan két hét múlva, az eltiltás lejártát követően kerülhet sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!