real madrid

2019.05.28. 09:14

Ramos akár ingyen is Kínába igazolna

Szerződésének felbontását kérte Sergio Ramos, a Real Madrid labdarúgócsapatának világ- és Európa-bajnok védője azért, hogy Kínában folytathassa pályafutását.

Ezt Florentio Perez klubelnök árulta el, de

rögtön leszögezte, hogy erre semmiképpen sem kerülhet sor,

ugyanis elégedettek a játékos teljesítményével, az pedig, hogy az együttes csapatkapitányát ingyen elengedjék, szörnyű precedens lenne.

Perez elmondta, az irodájában beszélt a 33 éves védővel, aki közölte:

rendkívül jó ajánlatot Kínából, de az ottani szabályok nem teszik lehetővé, hogy átigazolási díjat fizessenek érte, ezért kérte, engedjék el.

Ramos 2005 óta áll a madridiak alkalmazásában – szerződése 2021 nyaráig szól -, többek között négy-négy Bajnokok Ligáját és bajnoki címet nyert csapatával. Ugyanakkor az elmúlt idényben sok kritikát kapott, főleg az Ajax Amsterdam elleni BL-nyolcaddöntő kapcsán, melynek első mérkőzésén, arra gondolva, hogy az idegenbeli siker szinte biztos továbbjutást ér, kiprovokált egy sárga lapot, hogy a visszavágón el legyen tiltva, és a negyeddöntőre „tisztán” érkezzen. A számításai nem jöttek be, ugyanis a hollandok 4-1-re nyertek a Santiago Bernabeu Stadionban, így a Real Madrid azt követően, hogy sorozatban háromszor elhódította a trófeát, már a 16 között búcsúzott.

A fővárosiak a bajnokságban is leszerepeltek, csak a harmadik helyen végeztek, 19 ponttal lemaradva a győztes Barcelona mögött és 12 vereséget szenvedtek el, ami az elmúlt 20 évben a legrosszabb teljesítmény.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik