Rendkívüli érdeklődés

2019.04.28. 18:06

Csak időpontfoglalással lesz látogatható a Leonardo-kiállítás

Kizárólag előzetes időpontfoglalással lesz látogatható a nagyszabású Leonardo da Vinci-kiállítás, amely ősszel nyílik a párizsi Louvre-ban a reneszánsz festő születésének 500. évfordulója alkalmából.

France, Paris, the Louvre Museum, crowd in front of Leonardo da Vinci's painting of the Mona Lisa

Forrás: HEMIS / AFP

Fotó: GARDEL BERTRAND

Az intézmény rendkívüli érdeklődésre számít, és elejét akarja venni a tolongásnak, amely akadályozná a művek megtekintését – derül ki a Louvre közleményéből. Az előjegyzési kötelezettség minden látogatóra vonatkozik, azokra is, akik valamilyen jogcímen ingyenes belépésre jogosultak. Az online időpontfoglalás június 18-án indul, négy hónappal a kiállítás megnyitása előtt.

Nem ez az első eset, hogy a Louvre kötelezővé teszi az előjegyezést, ilyen már érvényben volt a tavalyi Vermeer-kiállítás esetében is, de ilyen korán még sosem helyezték üzembe a foglalási rendszert.

A Leonardo da Vinci-kiállítás az év egyik nagy művészeti eseményének számít Párizsban. A tárlatra olasz és más európai múzeumoktól kölcsönöznek műveket.

Leonardo da Vinci élete utolsó három évét Franciaországban élte le, Touraine vidékén, I. Ferenc francia király meghívására.

Tavaly 10,2 millió, napi átlagban 30 ezer látogató kereste fel a Louvre múzeumot.

Borítókép: Látogatók a Louvre-ban Leonardo da Vinci Mona Lisa című festménye előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!