Nemzetközi közélet

2016.11.12. 08:26

Ön is meghalt?

fenyvesi

Körülbelül kétmillió emberrel és ismerőseikkel közölte pénteken a Facebook tévedésből, hogy meghaltak, hatalmas megdöbbenést okozva.

San Francisco. Amerikai sajtóhírek szerint több millióan szembesültek azzal pénteken, amikor bejelentkeztek a közösségi oldalra, hogy megjelent a felirat, miszerint egyik ismerősük meghalt. Ezt a Facebook az adatlapokon akkor jeleníti meg, amikor az elhunyt rokonai jelzik a Facebooknak, hogy a felhasználó már nem él. Nem úszta meg Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója sem. "Reméljük, hogy akik szeretik Markot, békére lelnek abban, amit mások megosztanak róla" - állt Zuckerberg profilján egy ideig. A portál szóvivője szerint tévedésből rövid ideig olyan felhasználók adatlapján is megjelent az üzenet, akik egyáltalán nem haltak meg, és nagyon is élnek. "Borzalmas hiba történt, amelyet azóta orvosoltunk" - mondta el a közösségi oldal szóvivője. A Washington Post újságíróját Abby Ohlheisert is "halottá nyilvánította" a közösségi oldal. "Délután a profilomon megjelent egy kedves üzenet a barátaimnak, hogy emlékezzenek rám, és találjanak békét abban, amit mások megosztanak rólam. Nagyon megható volt a kis virággal együtt. Csak az a bibi, hogy nem haltam meg" - írta Ohlheiser. Ha a hozzátartozók jelzik a Facebooknak, hogy egy rokonuk meghalt, a felhasználó adatlapját a közösségi oldal megemlékező oldallá alakítja át. Ehhez azonban be kell mutatni a halotti bizonyítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!