Nemzetközi közélet

2016.07.29. 03:13

Észak-Koreában nyilvános kivégzést rendeztek

fenyvesi

Észak-Koreában nyilvánosan kivégeztek hat hivatalnokot, mert a vád szerint nem őrizték elég gondosan a felügyeletük alá rendelt, külföldön dolgozó állampolgárokat, akik így megszöktek - közölte pénteken egy dél-koreai szakértő.

Szöul-MTI/Yonhap. Kim Dzsong Un, az ország vezetője adott utasítást a hat hivatalnok, köztük hírszerzők kivégzésére május 5-én, mert nem akadályozták meg 13 észak-koreai munkás megszökését egy pekingi koreai vendéglőből.

[caption id="" align="aligncenter" width="1287"] Forrás: wikipedia.org[/caption]

Nyolcvan kötisztviselőt és a szökevények száz családtagját  kényszerítették arra, hogy végignézze a kivégzéseket. Őket ideoógiai átnevelő táborba is elküldték - mondta az elrabolt családokat képviselő dél-koreai szervezet elnöke, aki az észak-koreai események megfigyelésére szakosodott. A 12 nőből és egy férfiból álló munkáscsoport áprilisban szökött meg a kelet-kínai Ningpo kikötővárosból, és eljutott Dél-Koreába. Egy hónapon belül három másik éttermi dolgozónak is sikerült ugyanez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!