Grammy-díj

2020.06.11. 19:02

Szigorított szabályain az amerikai lemezakadémia

Szigorított az összeférhetetlenséggel kapcsolatos szabályain az amerikai lemezakadémia, amely szerdán egyúttal azt is bejelentette, hogy a következő díjátadót a terveknek megfelelően 2021 januárjában rendezik meg.

Kalani Pe'a amerikai énekes kezében a legjobb eredeti roots albumért járó elismeréssel a Grammy-díjak 61. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Staples Centerben 2019. február 10-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: John G. Mabanglo

Az új szabályok szerint

a lemezakadémia bizottsági tagjainak, akik művészeket jelölhetnek a Grammy-díjra, előzetesen be kell jelenteniük, ha bármilyen anyagi, családi vagy más kapcsolatban vannak egy jelölttel.

Amennyiben valaki a bejelentési kötelezettségét elmulasztja, a jövőben kizárják a jelölési eljárásból.

A Grammy-jelölések tisztaságával kapcsolatos problémákat januárban a lemezakadémia azóta leváltott elnöke, Deborah Dugan vetette fel. A lemezakadémia akkor Dugannak azt a panaszát, hogy a jelölőbizottság tagjai a velük kapcsolatban állókat támogatják, kategorikusan elutasította és alaptalannak bélyegezte. Dugant később elbocsátották.

A lemezakadémia szerdai közleményében jelezte, hogy

honlapján fogja közzétenni a Grammy-díjak szabályainak változását és mindent elkövetnek, hogy átlátható és igazságos legyen a jelölési procedúra.

Harvey Mason Jr., a testület ügyvezető elnöke a hollywoodi Variety magazinnak szerdán megerősítette, hogy a Grammy-díjak átadását 2021. január 31-én tartják meg. Egyelőre három lehetőséget vizsgálnak a rendezvény megszervezésénél.

Egy hagyományos díjátadó gálát a szokásos nagy közönséggel, egy korlátozott nézőszámmal megrendezett eseményt és egy közönség nélkülit

mondta.

Borítókép: Kalani Pe'a amerikai énekes kezében a legjobb eredeti roots albumért járó elismeréssel a Grammy-díjak 61. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Staples Centerben 2019. február 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!