26 produkció versenyez

2021.01.10. 07:50

Online tartják a 22. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált

Online rendezik meg a 22. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált január 13. és 16. között az Orkesztika Alapítvány Youtube-csatornáján és a fesztivál Facebook-oldalán.

Morikava Jiro (j) és Simada Risza japán táncosok saját koreográfiájukat adják elő a SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál első versenynapján a MU Színházban 2020. január 16-án.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Az idei esemény január 13-án vendégelőadásokkal veszi kezdetét olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Az idei fesztiválra is négy jelölőkörön keresztül kerülhettek be az előadások: száz jelöltből végül 26 produkció jutott tovább a versenyprogramba. Az előadásokat január 14. és 15. között az Orkesztika Alapítvány YouTube-csatornáján láthatja a közönség. Közülük a legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat, a fesztivál gálaestjét január 16-án tartják. A szervezők a közönség szavazatait a SzólóDuó Facebook-oldalán várják január 14. és 15. között.

A fesztivál vendégei között szerepel Mándy Ildikó Társulata és a 10 éves Feledi Project, valamint a tavalyi fesztivál legnépszerűbb produkciót is újra láthatja a közönség áll a dokumentumban.

A fesztivál kísérőprogramjában, a 12. Ork_Kota_Platformban egyperces táncfilmeket nézhetnek meg az érdeklődők a fesztivál Facebook-oldalán. A Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika Alapítvány közös pályázatára beérkezett csaknem 100 filmből 25 alkotást választott ki a zsűri. Az egyperces táncfilmekre a közönség a facebookon adhatja le szavazatát. A zsűri- és a közönségdíj nyerteseit a SzólóDuó Gálaestjén hirdetik ki.

A SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál célja, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson a pályakezdő és tapasztalt alkotóknak, valamint, hogy legújabb alkotásaikat is megismertesse a nagyközönséggel.

Borítókép: Morikava Jiro (j) és Simada Risza japán táncosok saját koreográfiájukat adják elő a SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál első versenynapján a MU Színházban 2020. január 16-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!