Palotás

2018.07.26. 12:15

Palotáson tudják, hogyan kell közösséget építeni

Minél nagyobb számban vonnák be a lakosságot a közösségi életbe, illetve szeretnék felhívni a helyiek figyelmét az önkéntesség fontosságára is.

V. E.

Polonkai Katalin, a Mihályfi Ernő Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója elmondta: ez volt a célja a közösségi napnak, amelyet a tizenkettedik falunappal egybekötve tartottak meg a hétvégén Palotáson.

– Fontosnak tartjuk a faluból való elvándorlás megelőzését is – tette hozzá Polonkai Katalin.

A közösség építésére remek alkalmat kínált a reggel induló kispályás labdarúgó-torna, az ultiverseny, illetve a főzőverseny, amelyen négy helybeli csapat mérhette össze tudását. A háromtagú zsűri a Dalolók csapatának töltött káposztáját találta a legfinomabbnak.

A kora délutáni óráktól népi játékokkal ismerkedtek meg a résztvevők, kicsiket és nagyokat egyaránt vonzott a kézművessátor. Nagyszámú érdeklődő figyelte a színpadon fellépő Pál Ferenc atya, mentálhigiénés szakembernek a belső értékekről szóló előadását, valamint az egyéb zenés és táncos programokat is.

 

Kiemelt fotó: A faluhoz való kötődést is erősítette a versengés, Fotó: L. B./N.M.H.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában