Hírösszefoglaló

2023.05.23. 21:56

A legfontosabb nógrádi hírek egy helyen – 2023. május 23.

Ma sem maradtak hírek nélkül portálunk olvasói. Összeszedtük a nap legfontosabb történéseit, amikről nem érdemes lemaradni.

Lászlók Judit

Ma sem kell lemaradnotok a legfontosabb híreinkről, ha elolvassátok mai összegzésünket

Forrás: pixabay

Hétvégén Salgó Rally

Pénteken és szombaton rendezik a Salgó Rally etapjait Salgótarján vonzáskörében, amelyre rengeteg érdeklődőt várnak a szervezők. A csütörtöki adminisztratív átvétel után pénteken és szombaton zajlik a Salgó Rally Salgótarján környékén, valamint a Mátrában, és ez lesz az első olyan viadal, amelyen a HUMDA Országos Rally Bajnokság minden osztálya együtt versenyez: az ORB, ORC és Historic mezőny pénteken és szombaton, az ORB3 pénteken, az ORB2 pedig szombaton lesz érdekelt. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették Salgótarjánban kedden délelőtt. Az eseményen elmondta gondolatait többek között Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere, illetve Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke is. 

Útlezárásokra kell számítani a Salgó Rally miatt

A Salgó Rally rendezvénye miatt május 25-én, 26-án és 27-én több útlezárás lesz Nógrádban. Többek között a szervízpark létesítése miatt május 25-én 6 óra és május 27-én 24 óra között a 21-es számú főúton Salgótarjánban, a Bajcsy-Zsilinszky út Kossuth úti visszafordítótól kezdődően a Beszterce lakótelepi körforgalomig terjedő szakaszát, valamint május 25-én 18 óra és május 27-én 24 óra között Salgótarjánban, a dr. Förster Kálmán tér gépjármű parkolóját (pavilonsori parkoló), illetve május 26-án 14 óra és 24 óra, valamint május 27-én 11 óra és 24 óra közötti időszakban Salgótarjánban, a Klapka és a Mérleg utat. 

Konfliktus alakulhat ki a medvék között

A Karancsberényben észlelt fiatal medve átváltott egy másik területre. Ságújfalu és az Etes közötti hegyen, a régi szeméttelepen, egy legelő víztározó tartályának a közelében látták az erdő szélén a vadállatot. Etesen egy másik medvéről is tudnak – amit a portálunk olvasója videóra is vett–, így előfordulhat a vadállatok közötti konfliktus. A „Nógrád megyei medvefigyelő” Facebook-oldalán hívta fel a lakosok figyelmét, senki ne kockáztasson egy fénykép kedvéért! Az állattartókat pedig türelemre, higgadtságra és óvatosságra kérik. 

Elfogták az orvvadászokat

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el egy 58 és egy 39 éves férfit. A két terhelt május 18-án a kora esti órákban Mátraszőlős környékén vadászott, amikor kilőttek egy szarvasbikát. Annak ellenére, hogy az állat elejtésére március 1. és augusztus 31. között vadászati tilalom van érvényben – amelyről a két férfinek is tudomása volt – mégis úgy döntöttek, hogy egyet kilőnek, a vadásztársaságot pedig nem értesítik. Az elejtett szarvast a helyszínen kizsigerelték és a húsát haza vitték. Cselekményükkel közel 500 ezer forint kárt okoztak a vadásztársaságnak. A két férfi lakásán a rendőrök kutatást tartottak, amely során az 58 éves gyanúsítottnál olyan fegyvereket és lőszereket találtak, amelyekhez engedéllyel nem rendelkezett. 

Köszönetet mondott a polgármester

Háromszáz ingatlant és hatszáz embert veszélyeztetett múlt szerdán a villámárvíz Nógrádsipeken. Vizi Zoltán, a község polgármestere közleményben mondott köszönetet a lakosoknak és a védekezésben résztvevő önkénteseknek. Most, hogy túl vagyunk a védekezési feladatok nehezén, szeretném köszönetemet kifejezni minden önzetlenül segítő nógrádsipeki lakosnak, aki bármilyen formában is részt vállalt a május 17-i árvízi védekezésben és igyekezett óvni a falut és az itt élőket – írta a polgármester közleményében. Hozzátette, hálásak a katasztrófavédelem munkatársainak is a gyors és szakszerű beavatkozásért. A polgármester kifejtette továbbá: külön szeretne köszönetet mondani, azoknak az önkéntes csoportoknak, akik a bajról értesülve segítségükre siettek a környező településekről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!