Óvatosan!

2019.01.15. 14:56

Jeges, csúszós utakra figyelmeztet a rendőrség

Továbbra is nehezítik megyénkben a csúszós utak a közlekedést.

T.-N. O.

Forrás: NMKI

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy óvatosan közlekedjenek.

Balesetek napja

Több baleset is történt a jeges és csúszós utakon a napokban. Salgótarján egyik parkolójában egy személyautó megcsúszott, majd egy villanyoszlopnak ütközött. A baleset helyszínét elhagyta a jármű vezetője, akinek beazonosítása folyamatban van.

Ságújfaluban, a Dózsa György úton hozzávetőleg két méter mély árokba csúszott egy autó, amelyet a salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanítottak, majd biztosították a helyszínt a műszaki mentésig.

– A havas és jeges úton a járműbiztonság egyik legsarkalatosabb pontja a téli gumiabroncs, bár teljes biztonságot az sem nyújt. Nedves, havas, vagy jeges burkolatú úton, illetve korlátozott látási viszonyok esetén körültekintőbben, az átlagosnál lassabban, óvatosan vezessenek – hívta fel a figyelmet Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette: számítani kell rá, hogy az autó könnyebben megcsúszik és a féktávolság jelentősen megnő. Ha valaki hosszabb útra indul, akkor nagyobb utazási idővel számolhat az utak állapota miatt. A szóvivő azt tanácsolja, hogy tervezzék meg előre az útvonalat, kísérjék figyelemmel az aktuális közlekedési híreket és információkat, legyenek türelmesek, haladjanak a forgalom menetének megfelelően, és kerüljék el a kockázatos manővereket.

Az elkövetkezendő napokban Nógrád megye időjárása enyhülni fog.

– Nagymértékben javult a levegő szennyezőanyag-koncentrációja, amely továbbra is pozitívan alakul majd. Országszerte Nógrád megyében lesz a leghidegebb a héten, de fagypont felett alakul a hőmérséklet, amely csupán hétvégére csökkenhet – mondta Molnár Anna meteorológus, aki azt is elárulta, hogy hózápor vagy zápor előfordulhat a napokban, de csak kis mennyiségben.

Péntektől pedig növekszik a csapadék mennyisége, vasárnap estétől már egyre több helyen is lehet számítani újabb havazásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!