Korszerűsítés

2019.01.25. 15:39

Hat falut is ellát majd a felújított fogorvosi rendelő Magyarnándorban

Egyre fokozódó hóesésben adták át szerdán délelőtt a község kívül-belül korszerűsített fogorvosi rendelőjét.

Hegedűs Henrik

Sándor István (balra) és Balla Mihály vágta át a szalagot

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Torjay Attila

Ezzel az önkormányzat befejezte az intézmények felújításának sorozatát.

Az avatási ünnepségen Sándor István, a település polgármestere elmondta, a Terület – és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyertek el 46,7 millió forintos támogatást, amit 1,5 milliós önerővel egészítettek ki. Így végezték el a leromlott állagú épület fejlesztését.

Új címer került a hivatal falára

A polgármesteri hivatalban is végeztek korszerűsítést. Felújították a fűtési rendszert, szigetelést végeztek és a tetőszerkezetre is új cserepezés került. Régi vágya volt a falu vezetésének, hogy a múlt század közepén készült épület homlokzata is vadonatúj külsőt kapjon. Lakossági kezdeményezésre egy vállalkozó bevonásával a község címerét helyezték el a községháza falán.

A Magyarnándoron kívül további öt falu mintegy háromezer-hatszáz lakosának egészségügyi ellátását biztosító rendelőben megújították a teljes tetőszerkezetet, szigetelték a külső homlokzatot, kiépítették a csatorna- és villanyhálózatot, új fűtési rendszert alakítottak ki fali kazánnal és radiátorokkal, de a szolgálati lakást is korszerűsítették, és akadálymentesítették. Ráadásul eszköz- és berendezés beszerzésére sikerült 3,8 millió forintot elkülöníteni.

A polgármester hozzátette, a teljes ellátási körzet számára nyújthatnak majd a huszonegyedik századhoz méltó, modern körülményeket.

Sándor István (balra) és Balla Mihály vágta át a szalagot
Fotó: Nógrád Megyei Hírlap

Balla Mihály országgyűlési képviselő rövid beszédében kifejtette, örömteli, hogy mostanra minden intézmény megújult Magyarnándorban, ami jelentősen javítja a lakosság komfortérzetét, és nem elhanyagolható szempont, milyen feltételek mellett fogadhatják pácienseiket az orvosok. A honatya kitért a hamarosan induló Magyar Falu programra is, amely újabb lehetőségeket kínál a fejlesztésekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!