Belső problémák

2018.09.28. 13:38

Testületet és első embert választ a bujáki lakosság vasárnap

Polgármestert és képviselő-testületi tagokat választanak a településen szeptember 30-án, vasárnap.

N. O.

A dél-nógrádi község képviselő-testülete idén június 6-án oszlatta fel magát, belső problémákra hivatkozva. Amint akkor fogalmaztak: ezeket a gondokat nem tudták másként megoldani.

Borbély Gábor, a község jelenleg is hivatalban lévő polgármestere a Nógrád Megyei Hírlapnak korábban úgy nyilatkozott, hogy természetesnek veszi, hogy újra indul a vezetői posztért. Ennek az az oka, hogy szeretné megvalósítani az előtte álló feladatokat, amelyekbe belekezdett. Célja, hogy Buják tovább fejlődhessen. Mint mondta, szívén viseli a település sorsát.

Választásra egyébként 1702 bujáki lakos jogosult, akik összesen két szavazókörben adhatják le majd vasárnap a voksukat. A szavazóhelyiségek a törvényben meghatározottak szerint, reggel hat és este hét óra között tartanak nyitva.

Borbély Gábor, Fotó: H. Cs./Nógrád Megyei Hírlap

– Huszonöten indulnak a hat képviselői posztért, mindegyikük független jelölt. Többen közülük eddig is a testület tagjai voltak – mondta dr. Tóth Kálmán, Buják jegyzője lapunk kérdésére. Azt is elárulta, hogy várhatóan este tíz óra körül születik majd meg az eredmény.

A jegyző hozzátette: polgármesterjelölt Borbély Gábor, valamint Borbély Ferenc, mindketten független jelöltként indulnak a vasárnapi időközi választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!