Bátonyterenye

2017.12.21. 16:51

Tolvajok fosztották ki a leégett házat

A Nógrád Megyei Hírlap szerkesztősége tartós élelmiszerekkel igyekezett segíteni az egy héttel ezelőtti, bátonyterenyei tűzesetben mindenét elvesztő háromgyermekes családnak.

Palchuber Kinga

El is kél minden segítség, ugyanis kiderült: a tűz után még épségben maradt tárgyakat, de még a ház mellett tárolt téli tűzifát is, a szerencsétlenség másnapján ismeretlenek ellopták a helyszínről.

A Nógrád Megyei Hírlap szerkesztősége is úgy döntött, megpróbálja enyhíteni a bátonyterenyei tragikus végkimenetelű tűzesetben érintett család gondjait. Mivel azt mondták, jelenleg tartós élelmiszerre lenne leginkább szükségük, ebből vittünk egy nagyobb adagot és adtuk át a háromgyerekes anyukának, Pálóczi Viviennek Bátonyterenyén, az Egészségfejlesztési Irodában.

Mint mondta, az eddigi információk alapján úgy tűnik, egy meghibásodott vezeték okozott zárlatot, majd ez lobbantotta lángra a családi fészket. Hozzátette: kimondhatatlanul hálás a rengeteg segítségért, a hozzájuk eljuttatott adományokért, s azért, hogy egy hét alatt a leglényegesebb használati tárgyakból az önkormányzat és a környékbeliek összefogásának köszönhetően már nem szenvednek hiányt.

 

Fotó: Hüvösi Csaba

 

– Másnap átmentünk a tűzeset helyszínére, hogy megnézzük: találunk-e menthető tárgyakat a lakásban. Azt sejtettük, hogy megrázó lesz látni a leégett házat, de arra azért nem számítottunk, hogy ennél is lehet rosszabb. Márpedig az különösen szíven ütött bennünket, hogy azokat a használati tárgyainkat, edényeket, szerszámokat, amelyeket a tűz nem pusztított el, ismeretlenek ellopták. Sőt, a télire vásárolt tűzifánkból sem hagytak egyetlen hasábot sem – kesergett Vivien.

Azt is elmondta, hogy jelenleg a városvezetés által biztosított szükséglakásban élnek, amelyet a tragédia után Nagy-Majdon József polgármester azonnal felajánlott a család számára.

– Jelenleg az a legfontosabb, hogy a gyerekek ennyi veszteség után legalább egy – a körülményekhez képest – szép karácsonyi időszakon legyenek túl – mondta az édesanya. Az eddigi pénzbeli segítségnek köszönhetően már némi ajándékot is tudtak venni a csemetéknek. Kérdésünkre, hogy mit szeretnek a gyerekek, elmondta: Bianka imádja a Jégvarázs című mese szereplőit, Máté kedvence pedig a Mancs őrjárat című rajzfilm, minden ezzel kapcsolatos ajándéknak örülne. Már vettek is neki plüssjátékot, de a tűzben az is odaveszett.

Vivien a múlt csütörtöki tragédiára visszaemlékezve azt mondta, édesanyja vette észre a tüzet, de alig öt percük volt arra, hogy a gyerekeket – a másfél hónapos és a nyolcéves kislányt, valamint a négyéves kisfiút – kimenekítsék az égő otthonból. Minden más ott égett, ami nem, az pedig eltűnt.

– Annak örülnénk a legjobban, ha a házat újra tudnánk majd építeni – mondta Vivien – ám a jelenlegi helyzetünkben ez elég kilátástalannak tűnik...

Akik anyagiakkal még támogatnák a családot, azok a következő számlaszámra utalhatják el a felajánlott összeget: 10300002 – 10279760 – 49010017.

Óriási az összefogás

Amint arról korábban beszámoltunk, a Rákóczi úton történt tűzesetben meghalt a 82 éves nagymama, de a többiek még időben kimenekültek az épületből, amely azonban lakhatatlanná vált. A háromgyerekes család azonnali segítségre szorult, hogy legalább gyermekeik ruházatát pótolni tudják és legyen mit enniük, ugyanis mindenük a lángok martaléka lett. A város önkormányzatának kezdeményezésére adománygyűjtés kezdődött, amely során óriási mértékű helyi összefogás alakult ki. Vivien elmondása szerint még az is segítette őket egy csokoládéval, aki anyagi helyzetéből adódóan mást nem tudott felajánlani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!