Nool.hu podcast

2024.06.08. 09:40

Íjásziskolát alapított a tarjáni bajnok, hogy megvalósítsa gyermekkori álmait (podcast)

Íjásziskolát és hozzá kapcsolódó fejlesztő akadémiát álmodott meg Kósy Nándor, aki gyermekkorában szerette meg ezt a sportágat.

Nool.hu

Ezután hosszú, két évtizedes kihagyást követően végre megvalósíthatta álmait: megalapította az Európai Íjászsportolók Alapítványát, amelyen belül immár növendékeinek is átadja tudását, s fejleszti őket, hogy minél sikeresebben szerepelhessenek a korosztályos versenyeken. Az országos vidék- és terembajnoki címe mellett több csúcsot is felállító matematika-testnevelés szakos tanár növendékei idén tavasszal a egy arany-, és két ezüstéremmel lettek gazdagabbak a pápai teremversenyen, a szabadtéri idénynyitóról is érmekkel tértek haza, míg a sportág diákolimpiájaként működő Suli Íjász Bajnokságon Prém Diána Jázmin élete első ilyen versenyén másodikként zárt.

Kósy Nándor íjásziskolát alapított és egyre sikeresebbek tanítványai
Kósy Nándor íjásziskolát alapított és egyre sikeresebbek tanítványai
Fotó: Andó Ákos / Forrás: Nool.hu

Hogy miért pont az íjászat, és milyen célok motiválják Kósy Nándort edzőként, arról a legutóbbi verseny után beszélgettünk vele és ifjú sportolóival.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában