Horgászverseny

2024.06.19. 18:50

Félidőnél jár a Bojlis Európa Kupa: már hat tonnánál is több halat fogtak ki a versenyzők Maconkán

A bojlis horgászat krémje a Maconkai-víztározó és tórendszere partján méretteti meg magát a XX. Jubileumi Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC) során. A 118 órás verseny immár túl van a „félidőn”, a legfrissebb eredmények szerint eddig a 33 résztvevő csapat összesen több mint 6,6 tonnányi halat emelt a partra.

Veres Edina

A napokban elindult a Maconkai-víztározó partján a XX. Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a XXXV. Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa. Mint azt portálunk is megírta: nyolc országból – Bulgáriából, Ausztriából, Ukrajnából, Szerbiából, az Egyesült Királyságból, Romániából, Lengyelországból és Magyarországról – összesen 33 csapat vesz részt a meghívásos, előnevezéses versenyen.

Bojlis Európa Kupa: a 118 órás megmérettetésnek már több mint a felén túl vannak a résztvevők
Bojlis Európa Kupa: a 118 órás megmérettetésnek már több mint a felén túl vannak a résztvevők
Forrás: Facebook

A 118 órás megmérettetésnek már több mint a felén túl vannak a résztvevők. A legfrissebb eredményekkel kapcsolatban a Maconkai-víztározó és tórendszere nevű Facebook-oldalon tettek közzé tájékoztatást, amely szerint továbbra is a Dudi Baits Romania csapata áll a mezőny élén. Előnyüket a tegnap reggeli közel 1 ezer 102 kilogramm fogásról immár csaknem 1 ezer 740 kilogrammra növelték. A hazai SBS – Halcatraz – Tizo Team csapata továbbra is őrzi a második helyét 527 kilogrammnyi partra terelt kopoltyússal. Őket követi az Acroft Hungary csapat, amelynek tagjai a jelenlegi eredmények alapján 438 kilogramm kifogott hallal elhódították a harmadik helyet a Romániából érkezett Vaslui Carp Team csapatától.

Az Európa Kupa eddigi legnagyobb hala 19,65 kilogrammos

A bejegyzések szerint, a verseny eddigi legnagyobb hala még mindig az első helyezett csapat által partra terelt 19,65 kilogrammos pikkelyes. A XX. Jubileumi Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC) eddigi összfogása 6 ezer 626 kilogramm.

A próbatétel eredményeire június 21-én, pénteken 17 óra 30 perckor derül majd fény.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában