Atlétika

2024.05.15. 11:01

Venyercsán Bence tovább lépdel az olimpiai ranglistán

A salgótarjáni kötődésű gyalogló Portugáliában élete harmadik legjobb eredményét érte el. Venyercsán Bence olimpiai szereplése is elérhető közelségbe került.

Bakos László

Venyercsán Bence Portugáliában is jól szerepelt

Forrás: Beküldött fotó

A portugáliai Rio Maiorban idén is megrendezték a Nemzetközi Atlétikai Szövetség gyalogló világsorozatának Gold kategóriás versenyét, a 31. Gran Premio Internacional de Rio Maior elnevezésű megmérettetést. A Magyar Atlétikai Szövetség beszámolója szerint az indulók között ott volt a Budapesti Honvéd SE két versenyzője, Récsei Rita és Venyercsán Bence is, akik nemrég vegyesváltóban szereztek kvótát a magyaroknak. Mindketten remekül versenyezve, életük második és harmadik legjobb idejét érték el 20 kilométeren: Rita 1;32:22-vel a negyedik, Bence 1;24:11-gyel az ötödik helyen végzett.

Venyercsán Bence klubtársa, Récsei Rita a negyedik lett
Venyercsán Bence klubtársa, Récsei Rita a negyedik lett
Forrás: Beküldött fotó

Venyercsán Bence az olimpiai ranglistán is előkelő helyen áll

– A portugáliai verseny a WA Race Walking World Tour sorozat Gold kategóriájú, mára már hagyományosnak mondható állomása. Idén a sűrű nemzetközi versenynaptár miatt a mezőny nem volt annyira erős, mint a korábbi években, emiatt könnyebb volt jó helyezést elérni. Többek között ezért is választottuk edzőmmel ezt a versenyt. Az időeredményemen sajnos meglátszódott, hogy ez volt a negyedik versenyem nem egész két hónap alatt. Plusz nehezítést jelentett a szeles időjárás is, de összességében így is életem harmadik legjobb eredményét értem el ezen a távon, valamint az egyéni 20 kilométeres olimpiai ranglistán is sikerült előre lépnem – értékelt a versenyt követően a gyalogló, aki gyermekkorában Salgótarjánban ismerkedett meg a sportág alapjaival.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában