Labdarúgás

2024.05.17. 10:29

Sportbarátok küzdöttek meg ismét a trófeáért Salgótarjánban (fotók)

Immár hetedik alkalommal rendezték meg a Sportbarátok Focitornáját, amely egyben a 3. Kálmán Zoltán Emléktorna is.

Langa Attila

Hetedik alkalommal küzdhettek meg a csapatok a Sportbarátok Focitornáján a győztesnek járó serlegért, amely alkalmával nyolc csapat játékosai rúgták a bőrt az elmúlt héten a salgótarjáni Városi Sportcentrum salakos pályáin.

A Volánbusz salgótarjáni csapata nyerte meg a trófeát
A Volánbusz salgótarjáni csapata nyerte meg a trófeát
Fotó: Langa Attila / Forrás:  Nool.hu

– Hét évvel korábban, egy születésnapi összejövetelen került szóba, hogy a jelenlévő MÁV dolgozó kollégái és a volt játékvezető társai játszhatnának egymás ellen egy barátságos mérkőzést. Az első alkalommal így két csapatról szólt a torna, majd mások is jelezték részvételi szándékukat, így bővült a meghívott csapatok száma. Idén már hetedik alakalommal sikerült megrendezni a megmérettetést, amely által egy barátunk, Kálmán Zoltán emlékének is szerettünk volna adózni – mondta Lovasi János főszervező.

 

A tornán idén nyolc csapat vett részt (Karancsvölgye, MÁV Bp. Keleti pályaudvar, MÁV Miskolc, Szolnok megyei játékvezetők, Nógrád megyei inaktív játékvezetők, Volánbusz Salgótarján, Hatvani Vasutasok, Városháza), akik többsége állandósult az elmúlt években. A játékosok az ünnepélyes eredményhirdetést követően, a harmadik félidőkor méltó levezetésen vettek részt közösen, egy tál meleg étel és némi ital mellett megbeszélve a mérkőzéseket. A labdakergetéskor minden esetben a barátság kerül előtérbe, de izgalmakban most sem volt hiány.

Az eredményhirdetéskor Lovasi János főszervező megköszönte minden támogatónak a segítségét, valamint a megjelent sportemberek megjelenését. Ezt követően átadásra kerültek a díjak, majd nótaszó mellett fogyasztották el a vacsorát, és ittak meg pár italt megbeszélve az összecsapásokat.

A csoportküzdelmek végeredménye

A csoport: 1. Nógrád megyei inaktív játékvezetők, 2. Fortuna Rail (Hatvani Vasutasok), 3. Városháza, 4. Miskolc MÁV.

B csoport: 1. Volánbusz, 2. Szolnok megyei játékvezetők, 3. MÁV Bp. Keleti pályaudvar, 4. Karancsvölgye.

Helyosztók, 7-8. helyért: Miskolc MÁV – Karancsvölgye 5–2. 5-6. helyért: Városháza – MÁV Bp. Keleti pályaudvar 0–2. Bronzmérkőzés: Fortuna Rail – Szolnok megyei játékvezetők 0–0, bu.: 1–2. Döntő: Volánbusz – Nógrád megyei inaktív játékvezetők 1–0.

Különdíjakat is adtak át az ünnepélyes eredményhirdetéskor

Gólkirály: Varró Balázs (MÁV-START Bp. Keleti pályaudvar). Legjobb mezőnyjátékos: Gál Attila (Fortuna Rail). Legjobb kapus: Szeles Gábor (Volánbusz). Legsportszerűbb csapat: Karancsvölgye.

További elismerések: Jobbik József (MÁV-START Bp. Keleti pályaudvar), Pál László ( Nógrád megyei inaktív játékvezetők), Mester Csaba (MÁV-START Miskolc). Kálmán Zoltán emlékdíj: Vilinyi József. A labdarúgás szolgálatáért díj: Marcsok János.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában