Rali

2024.05.27. 11:13

Harmadik helyen végzett a szécsényi ralis a Diósgyőr Rally-n

Velenczei Ádám meg is forgott autójával, de nem adták fel, és utána még szakaszt is nyertek.

Bakos László

Velenczei Ádám és navigátora a célban

Forrás: Facebook

A szécsényi Velenczei Ádám és navigátora, Vánsza Zsolt a harmadik helyen zárta a Diósgyőr Rally-t. A rosszul sikerült szezonnyitó után újra versenykész állapotba hozták a Skoda Fabia R5 EVO versenyautójukat.

A rajt előtti pillanatok a DVTK stadionja előtt
Forrás: Facebook

Mint arról a páros közösségi oldalán beszámoltak, az első gyorsaságin vizes gumit választottak, ami a gyorsasági végén jó döntésnek bizonyult. A második sátai gyorson abszolút második időt mentek, mindössze két tizedmásodperc hátránnyal lemaradva a vezető párostól. A negyedik gyorsaságin megfordultak, de nem adták fel, és megnyerték az ötödik szakaszt.

– Nem volt tökéletes hétvégénk, de így is elégedettek lehetünk az elért eredménnyel. Köszönjük mindenkinek a támogatást! Találkozunk Pécsen – értékelt röviddel a célba érkezése után a ralis a közösségi oldalán.

A győzelmet Német Gábor és Németh Gergely szerezte meg, hazai környezetben a miskolci ralis először nyert abszolútban magyar bajnoki futamot.

A II. Hell Diósgyőr Rally (nem hivatalos) végeredménye: 1. Német G. 1;18:07,2 óra. 2. Turán +9,6. 3. Velenczei +1:16,4. 4. Klausz +1:29,4. 5. Trencsényi +3:20,1. 6. Tóth T.+3:59,2.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában