Terepmaraton

2024.05.18. 17:09

Szondi Várfutáson vettek részt hagyományőrző céllal Drégelypalánkon

Ötödik alkalommal rendezték meg a Szondi Várfutást Drégelypalánkon. A verseny a Palóc Kupa terepmaraton-sorozat második állomásaként rajtolt el szombaton délelőtt.

Lukács Zsófia

A történelmi hagyományápolás segítése céljából idén is elrajtolt a Szondi Várfutás. Ötödik alkalommal a Drégelypalánki Közművelődési és Turisztikai Nonprofit Kft. szervezte meg a versenyt a Sportorigoval és civil szervezetekkel közösen.  

– Szombaton délelőtt negyven futó vágott neki  a négy különböző távnak, 3,6,12 és 24 kilométeren Drégely vár irányába. A leghosszabb táv a művelődési háztól a várig vezetett, kétszer oda-vissza. Idén helyi és környékbeli vállalatok is támogatták a rendezvényt, amelyre az ország több pontjáról érkeztek nevezők– mondta el portálunknak Csósza Mercédesz, a turisztikai központ vezetője.

Nógrád gyönyörű tájain használják ki a sportolási lehetőségeket

Kiemelte, hogy a rendezvény célja az, hogy a terepfutókat és a hobbifutókat is arra ösztönözzék, hogy Nógrád gyönyörű tájain is kihasználják a sportolási lehetőségeket, mindemellett a Szondi kultuszt ápolják és Drégelypalánkot is népszerűsítsék.

Nemek szerint a kupa 24 kilométeres távján Kovács Balázs és Hegedűs Brigitta végzett az első helyen. A 12 kilométeres távon Tóth Zoltán és Telekiné Bárnai Éva, 6 kilométeren Hollós András és Pásztorné Tóth Anna, 3 kilométeren pedig Fodor Ádám és Pesek Diána ért először célba. Az érmeket a külünböző távokon Rigó Dávid polgármester,  Czellahó Gábor, a Globál- Vép Kft. veztője és Lukács Ákos a turisztikai központ tárlatvezetője adta át a befutóknak és gratulált a győzteseknek. A helyszínen a Knaus lakókocsi gyár legújabb modelljét is megtekinthették a látogatók. A verseny végén ebéddel is vendégül látták a sportolókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában