Labdarúgás

2024.04.15. 20:15

Tizennégy gólig meg sem állt a Karancslapujtő támadója

Gerhát Ádám nem mindennapi gólmennyiséget hozott össze a Mihálygerge elleni U19-es bajnokin. A remek teljesítményéről és az elmúlt időszakról kérdeztük a fiatal csatárt.

Stefán Antal Krisztián

Gerhát Ádám folyamatosan lépkedne előre a következő időszakban

Forrás: Beküldött fotó

– Öt fordulóval a vége előtt tizenegy pontos előnnyel vezetitek az U19-es bajnokság keleti csoportját. A szezon előtt is egyértelműen az első hely volt a célkitűzés?
– Január elején kezdtük meg a felkészülést a csapattal. Sok mindent megbeszéltünk mind az edzőnkkel, id. Szőrös Krisztiánnal, mind pedig az U19-es csapat játékosaival. Többek között szó volt természetesen arról is, hol is szeretnénk végezni az idény végén. Konkrét célunk a bajnokság megnyerése volt már akkor is, mert tudtuk, hogy nagyon sok jó játékos van nálunk, és sikerült is még néhány olyan focistát igazolni, akikről tudtuk, segíteni fogják a csapatunkat és annak a céljait is. Akadtak nagyon nehéz mérkőzések is, de nekünk különösen fontos volt, hogy a Pásztó ellen itthon tudjuk tartani a három pontot, mert tisztában voltunk vele, ha ez megvan, valószínűleg a bajnokság is. Azonban semmi nem biztos egyelőre, hiszen várnak ránk még nagyon nehéz mérkőzések, de rengeteg támogatást és erőt kapunk az edzőnktől, és a célunk mindenképp az, hogy minden meccset győztesen fejezzünk be és veretlenül meg tudjuk nyerni a bajnokságot, amire régen volt már példa.

Gerhát Ádám a Karancslapujtő U19-es csapatának meghatározó játékosa
Gerhát Ádám a Karancslapujtő U19-es csapatának meghatározó játékosa
Forrás: Beküldött fotó

– A hétvégét megelőző játéknapon tizennégy gólig jutottál a Mihálygerge ellen. Ez volt pályafutásod „legtermékenyebb” kilencven perce?
– Minden mérkőzésen próbálok a legjobb tudásom szerint játszani, segíteni a csapatot és annyi gólt szerezni, amennyit csak lehet. Nagyon örültem a találatoknak, igaz, most is azt mondom, lehetett volna több is, de szerintem ez is elég nagy dolog. Az eddigi legeredményesebb meccsem ez volt, ami a nagypályát és a jegyzett meccseket illeti. Itt jegyezném meg, hogy az edzőnktől rengeteg támogatást kapok, de nem csak én, hanem a csapat összes tagja is, annak érdekében, hogy még eredményesebbek legyünk a további meccseken.

– Ezzel a remek teljesítménnyel átvetted a vezetést a góllövőlistán is. Szeretnéd begyűjteni ezt az egyéni elismerést a tavalyi után idén is?
– Szükségem volt a jó meccsre és a gólokra, ha szeretnék olyan eredményt elérni, mint az előző idényben. Mindig azt mondom magamnak, nem számít, hogy ki lövi a gólt, csak a csapat nyerjen. De eközben nagyon várom a meccseket, hogy gólokat tudjak szerezni, mert ez egy ösztön már nálam. Szeretnék idén is a góllövő verseny élén végezni, mert ez egy hatalmas dolog, és nagy szó lenne számomra egymás után kétszer is elnyerni ezt az elismerést. Azonban nem szabad elbízni magam, mert több kiváló góllövő is van a rivális csapatokban, így rendkívül szoros lesz a csata egészen az utolsó meccsekig.

– Az ifjúsági mellett a vármegye kettes bajnokságban is termeled a gólokat, és már tizenhárom találatnál jársz. Sokkal nehezebb felnőttek ellen játszani?
– A felnőtt bajnokságban is megkapom a bizalmat hétről hétre, nagyon szeretek ott is játszani, oda járni, rengeteg barátom van ott is és jól érzem magam velük. Sokkal másabbak a mérkőzések az U19-hez képest, keményebbek a párharcok, jobban kell koncentrálni, és ami nehéz, kevesebb adódó lehetőségből kell értékesíteni a helyzeteket. Éppen ezért mindig nagyon fontos a 90 percet végigkoncentrálni, de emellett nehezebb is jó teljesítményt nyújtani. Azonban hétről hétre, meccsről meccsre csak az lebeg a szemem előtt, hogy tudjak segíteni a csapatnak. A 13 gól remélem, még gyarapodni fog és szép eredményeket tudunk elérni a fiúkkal együtt, ezáltal zárkózni a középmezőnyhöz.

Ádám (balra, pirosban) már a vármegye kettes bajnokságban is tízenkét találatnál jár
Ádám (balra, pirosban) már a vármegye kettes bajnokságban is tizenhárom találatnál jár
Forrás: Beküldött fotó

– A Karancslapujtő vármegye egyes csapata a bajnoki címért küzd a legmagasabb osztályban. Látsz rá reális esélyt, hogy akár már idén bemutatkozz ott is, vagy erre még várni kell?
– Nagy büszkeség mind a Lapujtőnek, mind pedig az egyesületnek, hogy ilyen jó játékosokból és vezetőségből áll a varmegye egyes csapatunk. Rengeteg szép, illetve nagy eredményt értek már el, és remélem, a továbbiakban is így lesz. Nagyon szeretnék ott játszani és bemutatkozni tétmeccsen is, de sajnos a szabályok ezt nem teszik lehetővé. Remélem, a következő idényt már ott tudom tölteni, illetve meghívást kapok a csapathoz és ott is megmutathatom majd, hogy lehet rám számítani és tudom hozni azt a szintet is.

– Milyen eredményekkel lennél elégedett a szezon végén csapat-, illetve egyéni szinten?
– A szezon vége még nagyon távoli, sok mérkőzés van addig, bármi megtörténhet, de nagyon reménykedem a legjobbakban. Az U19-es csapattal nyilvánvaló, innentől még felszabadultabban tudunk játszani majd minden meccsen, és ez segíteni fog abban is, hogy veretlenül nyerjük meg ezt a bajnokságot. Ez hatalmas siker lenne mind a csapatnak, mind pedig az egyesületnek, mert közel 50 éve nem volt olyan, hogy utánpótlás bajnokcsapatot ünnepelhessen Lapujtő, és külön öröm lenne számomra, hogy ennek részese lehetek. A varmegye kettes csapatunkkal remélem, rá tudunk térni a helyes útra, mert több van bennünk a keret alapján, véleményem szerint abszolút nem ezen a pozíción kellene lennünk, de ilyen a futball. Minden további meccsen a pontokért fogunk játszani, és reménykedem, hogy pozíciókat tudunk majd előre lépni.

– A nagypályás foci mellett idén a Salgótarjáni VSE színeiben futsalban is játszol versenyszerűen. Milyen benyomásaid vannak erről a szakágról és hogyan értékeled az eddigi mérkőzéseket?
– A futsal egy nagyon jó kiegészítő a téli időszakban mind erőnlétileg, mind pedig technikailag. A csapatunkat is több jó játékos erősítette és szép eredményeket tudtunk elérni, ami a harmadik helyhez volt elég. Ez véleményem szerint egy nagyon értékes pozíció számunkra, de lehetett volna ettől még feljebb is. A futsalban a gyors, a technikás, illetve a jól cselező játékosok érvényesülnek, ellentétben a nagypályás focival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában