Pankráció

2024.02.11. 15:38

Micsoda harc! – ismét pankrátorok lepték el a salgótarjáni dojo szorítóját (fotók)

A salgótarjáni XWP szervezet immáron nyolcadik alkalommal rendezte meg a Fight Night elnevezésű gáláját, ahol ismét jól szórakozhattak a pankráció szerelmesei.

Bakos László

Látványosak voltak a küzdelmek

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A szervezet dojojában rendezett izgalmakkal teli estén Danny Roxx és Ozzy Spencer, a két "metál arc" feszült csatája nyitotta a showt, ahol az erős Szamoai Tank, azaz Ozzy Spencer diadalmaskodott. A folytatásban egy háromfős csatát harangoztak be a szervezők, ahol a helyi Matt Miric és Greg mellett egy meglepetés ellenfél érkezett a szorítóba. Végül a visszatérő Ken Pyro volt az, aki győztesként hagyta el a ringet.

A mindig látványos hardcore meccsen (szabályok nélkül) Kristóf bíró és a helyiek nagy kedvence, Ron Corvus küzdött meg egymással, de a KFT nevű csapat beavatkozása következtében Kristóf végül jól használt ki egy helyzetet, miután a "Harcore Legenda" Corvust egy asztalra dobta Don Amon és A Jónás csapata.

Látványosak voltak a küzdelmek

A szintén rendkívüli gauntlet mérkőzés sem hagyott kivetnivalót maga után. Sentinel, a maszkos luchador és az atletikus tanonc Beni kezdték a mérkőzést. Sentinelnek sikerült felülkerekednie az első két ellenfelén, azaz Benin, majd Eriken, azonban a tapasztalt Maokainak egy izgalmas mérkőzés keretein belül sikerült kiejtenie a luchadort. Ezt követően a KFT verőembere, Jónás érkezett, aki megkérdőjelezhető módszerekkel ejtette ki Maokait. Az utolsó résztvevő Blaze volt, aki úgy tűnt, hogy megnyerheti a mérkőzést, de végül a KFT vezetője, Don Amon közbeavatkozásával a győztes Jónás lett.

Egy rövid szünet után bejelentették a hamarosan induló Hardcore Tournament, melyen 32 pankrátor vesz majd részt, és győztese lesz a szervezet első hardcore bajnoka. A bajnoki tornára március 9-ig jelentkezhetnek a profi birkózok egész Magyarországról.

A folytatásban Gulyás Vilmos az egy a kettő elleni mérkőzésen küzdött meg a debütáló csapat, Fekete Zoltán és a Csodaszervas ellen. A csapat dinamikája ellenére a rutinosabb Gulyás Vilmosnak sikerült felülkerekednie tapasztalatlanabb ellenfelein. Ezt követően a helyi kedvenc Oláh Gyuszi győzte le a Gulyás Testvérek másik felét, Öcsit. A vereségét követően a Falu Bikája frusztráltan hagyta el a ringet.

A Megtörhetetlen segítségére siettek

A főmérkőzés a KFT vezetője, Don Amon és a Megtörhetetlen bajnok, Maverick között zajlott. Egy kiegyenlített mérkőzést láthattak a nézők, ahol a bíró sérülését kihasználva Don Amon a sétabotját használta fel, hogy kétvállra fektesse a bajnokot. Azonban a bíró nem volt eszméleténél, így a számolás elmaradt. Ezt a helyzetet kihasználva a KFT vezetője behívta társát, Jónást, azonban a bajnoknak sikerült felülkerekednie a helyzeten, fondorlatosságának köszönhetően Jónás véletlenül a kihívót ütötte le láncával. Ezt követően Maverick kidobta Jónást a ringből, és a sarokból ráugorva Amonra, megvédte címét. 

A meccs után a KFT megtámadta a bajnokot, akinek úgy tűnt, Blaze sietett segítségére. Azonban a korábban tisztességesen birkózó Blaze hátba támadta Mavericket. Ezt nem hagyhatta annyiban Ron Corvus, és Ozzy Spencer sem, és a Megtörhetetlen segítségére siettek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában