Nool.hu videó

2024.02.21. 16:30

Bevezették az érdeklődőket a brazil küzdősport világába (fotók, videó)

A pásztói birkózó csarnok adott otthont az első jiu-jitsu szemináriumnak a napokban.

Nool.hu

A 2x2 órás foglalkozásokon a különböző fogásokat és a technikai részleteket tanítottak a résztvevőknek

Forrás: Nool

Fotó: H. Cs.

A Koczka Bernát vezetése alatt álló nógrádi küzdősport csoport a ZR Team csapatához tartozik, amelynek mestere Max Carvalho. Jelenleg három nógrádi helyszínen – Pásztón, Balassagyarmaton és Salgótarjánban – érhetők el a brazil jiu-jitsu edzések, hogy lehetőséget nyújtsanak az érdeklődőknek a sportág gyakorlására, kipróbálására.

A minapi szeminárium két részből állt: a délelőtti edzés Gi, a kora délutáni pedig NoGi fogásnemben zajlott. A rendezvényen szép számmal jelentek meg a sportolók, akik közül többen is a vármegyehatáron túlról – egyebek mellett Miskolcról, Isaszegről és Budapestről – érkeztek. A 2x2 órás foglalkozásokon a különböző fogásokat és a technikai részleteket Skáfár Bence hatvani fekete öves mester tanította meg a résztvevőknek. A mester pontos iránymutatásai alapján gyorsan elsajátították a precíz és hatékony kivitelezést a jelenlévők. Az oktatás szabad küzdelemmel zárult, így a bátrabbak a gyakorlatban is alkalmazhatták a frissen megszerzett tudást.

Várják az érdeklődőket

Koczka Bernát a szeminárium végén portálunk kérdésre elmondta, hogy elégedett a hagyomány teremtő szándékkal életre hívott szeminárium eredményével, majd háláját fejezte ki Skáfár Bencének a közreműködésért. Hozzátette: a tanítványok is rendkívül lelkesek voltak, mindenkitől pozitív visszajelzés érkezett. A csoport mindhárom vármegyei helyszínen várja mindazon érdeklődőket, akik elmerülnének e küzdősport rejtelmeiben, fogásaiban a jövőben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában