Verseny

2023.12.06. 17:28

Összemérhették rátermettségüket a Nógrád Megyei Ifjú Polgárőr Mikulás Kupán a diákok (fotók)

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola immár hatodik alkalommal rendezte meg a Nógrád Megyei Ifjú Polgárőr Mikulás Kupát szerdán a balassagyarmati Honvédelmi Sportközpontban. A versenyen általános- és középiskolások vehettek részt, akik az itt elért eredményeiket a Honvédelmi Sportszövetség (HS) Lövész Kupa háziversenyeként is regisztrálhatták.

Lászlók Judit

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Nógrád Megyei Ifjú Polgárőr Mikulás Kupát a városban

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola idén is meghirdette a Mikulás-napi versenyét, amelyet a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, a balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont és a Balassagyarmati Diák, Szabadidő és Versenysport Egyesület (Badiszvse) is támogatott. 

Gál Zoltán, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola oktatója portálunk érdeklődésére a helyszínen elmondta, hogy a Honvédelmi Sportközpontban megrendezett versenyen az általános iskolások egyéni kategóriában és húsz lövéses légpuska lövészetben mérettethették meg magukat szerdán, a reggeli órákban. Ezután a középiskolások négyfős csapatokban versenyezhettek az alábbi versenyszámokban: húsz lövéses légpuska lövészet, húsz lövéses lézerpuska lövészet, lézerpisztoly lövészet, evezőpad, kerékpár görgőverseny, blazepod, illetve helyszínelés.

 Fontos, hogy versenyhelyzetben is szerezzenek tapasztalatokat a tanulók

– Ezt a versenyt hat évvel ezelőtt azzal a céllal hoztuk létre, hogy a gyakorlatias képzés mellett az intézményünk tanulói időnként megmérettessenek, hiszen fontosnak tartottuk, hogy versenyhelyzetben is szerezzenek tapasztalatokat. Aztán a későbbiekben bevontunk a versenybe más polgárőr szervezetek és oktatási intézmények diákjait is. Emellett a mikulás kupa a kadétképzés része – mondta Gál Zoltán, aki szerint a verseny jó lehetőséget ad arra, hogy a diákok megismerjék a polgárőrség működését, tevékenységét, és az általa nyújtott lehetőségeket. Ezután kifejtette: mivel a lövészverseny szabályrendszere megfelel a Honvédelmi Sportszövetség Lövész Kupa háziversenyének is, ezért a megmérettetésen résztvevők az itt elért egyéni eredményeikkel nevezhettek a 2023/2024-es HS Lövész Kupára is. Mint mondta: korábban február végéig lehetett ezt megtenni, így az indulók arra a Valentin-napi lövészversenyük eredményeivel jelentkeztek.

A megmérettetésen Balassagyarmat szinte összes oktatási intézménye képviseltette magát, és közel száz tanuló vett részt rajta. A versenyfeladatok elvégzése után a diákok átvehették a megérdemelt díjakat Vass Miklóstól, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökétől. 

A HS Lövész Kupa regionális döntőjét várhatóan februárban rendezik majd meg Nógrád-, Heves-, valamint Komárom-Esztergom vármegye legjobbjainak a részvételével. 

Mikulás-napi Ifjú Polgárőr Lövész Verseny – légfegyveres lövészverseny eredmények: 

Csapatverseny: 1. Paks (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola 12.D 1-es csapata), 2. Bokszolók (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola 11.D csapata), 3. Váradi Roma Café (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola 12.D 2-es csapata)

Középiskola légpuska lövészet: 

Fiú: 

1. Batta Tamás (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola), 2. Kovács Márk (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola), 3. Kiss Ruben (Szent Imre Általános Iskola és Gimnázium)

Lány: 

1. Vanek Rebeka (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola), 2. Csömör Alíz (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola), 3. Gyetvai Leila (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola)

Általános iskola légpuska lövészet: 

Fiú: 

1. Csordás Bence (Szent Imre Általános Iskola és Gimnázium), 2. Unatényi Zétény Zsadány (Szabó Lőrinc Általános Iskola), 3. Jóna Nimród (Kiss Árpád Általános Iskola)

Lány: 

1. Csépe Maja (Szent Imre Általános Iskola és Gimnázium), 2. Oláh Paulina Virág (Kiss Árpád Általános Iskola), 3. Liptay Virág (Szent Imre Általános Iskola és Gimnázium)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában