Verseny

2023.12.06. 17:28

Összemérhették rátermettségüket a Nógrád Megyei Ifjú Polgárőr Mikulás Kupán a diákok (fotók)

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola immár hatodik alkalommal rendezte meg a Nógrád Megyei Ifjú Polgárőr Mikulás Kupát szerdán a balassagyarmati Honvédelmi Sportközpontban. A versenyen általános- és középiskolások vehettek részt, akik az itt elért eredményeiket a Honvédelmi Sportszövetség (HS) Lövész Kupa háziversenyeként is regisztrálhatták.

Lászlók Judit

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Nógrád Megyei Ifjú Polgárőr Mikulás Kupát a városban

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola idén is meghirdette a Mikulás-napi versenyét, amelyet a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, a balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont és a Balassagyarmati Diák, Szabadidő és Versenysport Egyesület (Badiszvse) is támogatott. 

Gál Zoltán, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola oktatója portálunk érdeklődésére a helyszínen elmondta, hogy a Honvédelmi Sportközpontban megrendezett versenyen az általános iskolások egyéni kategóriában és húsz lövéses légpuska lövészetben mérettethették meg magukat szerdán, a reggeli órákban. Ezután a középiskolások négyfős csapatokban versenyezhettek az alábbi versenyszámokban: húsz lövéses légpuska lövészet, húsz lövéses lézerpuska lövészet, lézerpisztoly lövészet, evezőpad, kerékpár görgőverseny, blazepod, illetve helyszínelés.

 Fontos, hogy versenyhelyzetben is szerezzenek tapasztalatokat a tanulók

– Ezt a versenyt hat évvel ezelőtt azzal a céllal hoztuk létre, hogy a gyakorlatias képzés mellett az intézményünk tanulói időnként megmérettessenek, hiszen fontosnak tartottuk, hogy versenyhelyzetben is szerezzenek tapasztalatokat. Aztán a későbbiekben bevontunk a versenybe más polgárőr szervezetek és oktatási intézmények diákjait is. Emellett a mikulás kupa a kadétképzés része – mondta Gál Zoltán, aki szerint a verseny jó lehetőséget ad arra, hogy a diákok megismerjék a polgárőrség működését, tevékenységét, és az általa nyújtott lehetőségeket. Ezután kifejtette: mivel a lövészverseny szabályrendszere megfelel a Honvédelmi Sportszövetség Lövész Kupa háziversenyének is, ezért a megmérettetésen résztvevők az itt elért egyéni eredményeikkel nevezhettek a 2023/2024-es HS Lövész Kupára is. Mint mondta: korábban február végéig lehetett ezt megtenni, így az indulók arra a Valentin-napi lövészversenyük eredményeivel jelentkeztek.

A megmérettetésen Balassagyarmat szinte összes oktatási intézménye képviseltette magát, és közel száz tanuló vett részt rajta. A versenyfeladatok elvégzése után a diákok átvehették a megérdemelt díjakat Vass Miklóstól, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökétől. 

A HS Lövész Kupa regionális döntőjét várhatóan februárban rendezik majd meg Nógrád-, Heves-, valamint Komárom-Esztergom vármegye legjobbjainak a részvételével. 

Mikulás-napi Ifjú Polgárőr Lövész Verseny – légfegyveres lövészverseny eredmények: 

Csapatverseny: 1. Paks (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola 12.D 1-es csapata), 2. Bokszolók (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola 11.D csapata), 3. Váradi Roma Café (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola 12.D 2-es csapata)

Középiskola légpuska lövészet: 

Fiú: 

1. Batta Tamás (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola), 2. Kovács Márk (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola), 3. Kiss Ruben (Szent Imre Általános Iskola és Gimnázium)

Lány: 

1. Vanek Rebeka (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola), 2. Csömör Alíz (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola), 3. Gyetvai Leila (Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola)

Általános iskola légpuska lövészet: 

Fiú: 

1. Csordás Bence (Szent Imre Általános Iskola és Gimnázium), 2. Unatényi Zétény Zsadány (Szabó Lőrinc Általános Iskola), 3. Jóna Nimród (Kiss Árpád Általános Iskola)

Lány: 

1. Csépe Maja (Szent Imre Általános Iskola és Gimnázium), 2. Oláh Paulina Virág (Kiss Árpád Általános Iskola), 3. Liptay Virág (Szent Imre Általános Iskola és Gimnázium)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában