Labdarúgás

2023.12.05. 14:59

Ősagárdi focistával a keretben játszott Csehországban az U15-ös válogatott

Makrai Csongor újra lehetőséget kapott a nemzeti tizenegyben.

Stefán Antal Krisztián

November végén két mérkőzést is játszott Csehország vendégeként az U15-ös magyar labdarúgó-válogatott. Jó hír, hogy az októberi UEFA Development Tournament-hez hasonlóan most is a keret tagja volt az Ősagárdról származó, a pályafutását Nőtincsen kezdő Makrai Csongor, aki jelenleg a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián pallérozódik.

A magyar együttes november 28-án lépett először pályára, ahol kettő nullás vereséget szenvedett a házigazdáktól. Csongor ezen az összecsapáson a második játékrészben lépett pályára.

Felkészülési mérkőzés, november 28.:
Csehország U15 – Magyarország U15 2–0 (2–0)
Uhersky Brod, 200 néző.
Magyarország: Ostoici Stefan - Finta Botond (Acsai Dominik, 41.), Szakál Dénes, Nyári Olivér, Papp Máté - Kiss Máté (Zsolnai Dávid, 41.), Ratkai Ádám (Somfalvi Barna, 70.), Milkovics Márton - Polonkai Noel (Tímár Dávid, 58.), Varga Zsolt (Makrai Csongor, 41.), Wiesner Balázs (Dudás Gergő, 70.). Szövetségi edző: Szabados József.
Szabados József: – Magasabb szintű ellenféllel játszottunk, mint az albániai tornán, ez érződött a mérkőzés tempójában és a cseh játékosok egyéni kvalitásaiban is. Ugyanazon alapelvek alapján próbáltunk futballozni, mint az első mérkőzéseinken, de most több hiba is csúszott a játékunkba, és egy picit az egyéni teljesítmények terén is elmaradtunk a várakozásainktól. A csehek jelenleg előrébb tartanak, mint mi, ezért reális az eredmény. Hasznos információkat kaptunk a pályára lépő játékosokról, és ezen tapasztalatok alapján folytatjuk a kiválasztási folyamatot.

Két nappal később újabb meccsen mérte össze erejét a két gárda, ahol már a magyar válogatottnak is termett babér. Ezen a derbin egy egyes döntetlen született. A találkozó hajrájában lépett pályára Makrai, de az eredmény már nem változott a beszállását követően.


Felkészülési mérkőzés, november 30.:
Csehország U15 – Magyarország U15 1–1 (1–1)
Uhersky Brod, 150 néző.
Magyarország: Vamberszky Attila - Acsai Dominik, Skotner Zoltán, Szakál Dénes (Ádám Leonárd, 75.), Csörgő Ádám (Papp Máté, 41.) - Varga Zsolt (Tímár Dávid, 67.), Ratkai Ádám, Somfalvi Barna (Milkovics Márton, 54.) - Kiss Norbert (Wiesner Balázs, 41.), Dudás Gergő (Makrai Csongor, 67.), Zsolnai Dávid (Nyári Olivér, 67.). Szövetségi edző: Szabados József.
Gl.: Varga Zsolt (34.).
Szabados József: – Az első mérkőzéshez képest stabilizálni tudtuk a védekezésünket, jók voltak az átmeneteink, és jó helyeken szereztünk labdákat, ennek eredményeképpen több veszélyes helyzetünk volt, mint két nappal ezelőtt. Ezúttal több jó egyéni teljesítmény volt a csapatban, ennek köszönhetően ma valamivel mi álltunk közelebb a győzelemhez, elsősorban az első félidei játék alapján.

Makrai Csongornak további sok sikert kívánunk a szezonban és szurkolunk, hogy minél jobb eredményket érjen el az MTK-ban és a válogatottban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában