Labdarúgás

2023.12.05. 14:08

Lesz miben javulnia a Salgótarjáni BTC-nek a tavaszi folytatásra

Másfél hete értek véget az NB III. Északkeleti csoportjának küzdelmei. Az SBTC a jó kezdés után hullámvölgybe került, így a jelenleg kiesést jelentő tizennegyedik helyről várja majd a folytatást.

Stefán Antal Krisztián

Leginkább a góllövésben kell javulni a Salgótarjáni BTC (fehérben) csapatának

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Hüvösi Csaba

A Sényő elleni vereséggel ment téli szünetre november utolsó hétvégéjén a Salgótarjáni BTC együttese. Sebestyén Szilárd gárdája tizenöt pontot gyűjtött össze az őszi szezon során, amivel az őszi zárást követően a tizennegyedik pozícióban helyezkednek el. Megvizsgáltuk, hogy mik lehetnek azok a tényezők, amiben előre kellene lépnie a fiúknak, hogy tavasszal megőrizhessék élvonalbeli tagságukat.
Ami szembetűnő, hogy nagyon kevés gólt szerez az együttes. Ebben a tekintetben holtversenyben az utolsó pozícióban áll a gárda a sereghajtó Gyöngyössel együtt. A tizenhat szerzett találat kifejezetten kevésnek mondható, így ebben a mutatóban biztosan javulni kell, ha jövőre is az NB III-ban szeretnének szerepelni a fiúk. A bajnokság legjobb támadósorával a Putnok rendelkezik, akik negyvennégyszer rezgették meg az ellenfél hálóját, ami kimagasló mutatónak számít.
Ami viszont pozitívum, hogy a védelem jól teszi a dolgát és a kapott találatokat illetően az Észak-Keleti csoport legjobb tíz legjobb együttese között találjuk az SBTC gárdáját. Ebben a mutatóban a Cigánd található az első helyen, akik mindössze tizenhárom találatot szedtek be az ősz során, igaz ebből az utolsó fordulóban egyből négyet is az Eger ellen.

 


Hazai környezetben ezidáig nyolc fellépéséből kettőt nyertek meg a tarjániak, hármat döntetlenre adtak és háromszor vesztesen hagyták el a pályát. Ez a teljesítmény az együttesek között a tizennegyedik helyre lenne elég. Fontos kiemelni, hogy ezidáig leginkább az élcsapatok és a középmezőnyben szereplő együttesek látogattak a Szojka Ferenc Stadionba, a közvetlen riválisok közül a Sényőt leszámítva mindenki majd tavasszal utazik Salgótarjánba, így nagyon fontos lesz, hogy ezeket a meccseket megnyerjék a srácok.

 


Az idegenbeli mutatók alapján is hátulról a harmadik jelenleg az SBTC. Ennek fényében a szezon második felében fontos lehet, hogy egy-egy jó eredményt érjen majd el a társaság az előtte álló gárdák ellen, így összességében minden lehetőség adott lehet egy sikeres tavaszi hadjárat végrehajtására.

 


A házi góllövőlistát Tarlósi Milán vezeti öt találattal, mögötte testvére, Tarlósi Patrik szerepel három góllal, kétszer talált a kapuba a szezon során Csifó István és Horváth Máté, míg egy gólt jegyezettünk fel Bakos Bence, Csuka Krisztián, Palkovics Valter és Petrecsko Román nevei mellé. Reméljük, hogy ez a lista további nevekkel és sok-sok góllal bővül majd a tavaszi szezon során. Hajrá SBTC!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában