Kosárlabda

2023.11.24. 19:12

Az idei szezon eddigi legdrámaibb végjátékában bukta el a győzelmet a Salgótarjáni KSE

Fóton folytatta bajnoki szereplését az NB I./B Piros-csoportjában szereplő Salgótarjáni KSE együttese. A tavalyi szezonban is parázs mérkőzést vívott egymással a két alakult, így borítékolható volt, hogy most sem lesz izgalmaktól mentes az összecsapás.

Szabó Péter

A Fót kiénekelte a győzelmi sajtot a salgótarjániak szájából

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

Az eddig három győzelmet bezsebelő tarjáni alakult jelenleg a tabella  8. helyén tanyázik, vendéglátóik egy kicsivel jobb mutatóval (5-4) az ötödik pozícióból indultak neki a 10. fordulónak. Az elmúlt évi pontvadászat utolsó fordulójában ezen a pályán bukta el a piros-fekete gárda a felsőházi rájátszás lehetőségét, így a revans reményében a megszokottnál is nagyobb motivációval indultak „harcba” Karanfilovskiék.

A kissé enerváltan induló mérkőzésen az első vendégpontokra majd négy percet kellet várni, szerencsére a Fót sem kapta el a fonalat, öt perc elteltével is csupán 5 pont (3-2) árválkodott a kijelzőn. A folytatásban gyors egymásutánban eladott három labdát is pontokra tudtak váltani a vendéglátók, válaszként Dániel Péter egy időkéréssel próbálta rendezni csapata sorait. Ez annyira jól sikerült, hogy a hátrányból percek alatt előny lett, így az első kisszünetre már kétpontos vezetéssel vonulhattak Lajszék. (14-16)

A rövid pihenő sem törte meg a vendégek lendületét, egy 3-12-es rohamot követően már jelentősnek mondható előnyt építettek ki Vas-Teplánék. A lila-fehérek lassan kezdték megtalálni az ellenszert a salgótarjáni támadásokra, a vendéket előnye a játékrész végére teljesen elolvadt, így a nulláról várhatták a folytatást a csapatok. (32-32)

Idegesen indult a nagyszünet utáni folytatás

A kihagyott ziccesek, az eladott labdák jogosan verték ki a biztosítékok mindkét vezetőedzőnél. Egy ritkán látható alapos „fejmosással” Dániel Péternek sikerült rendet tenni a játékosai fejében, gyors egymásutánban betalált három triplával újra két számjegyű tarjáni vezetést mutatott a kijelző. Monye Martin hármasai újfent csak lendületet adtak a csapatnak, a harmadik játékrész lefújásáig hét pontot sikerült megőrizni az előnyükből. (44-51)

Óriási elánnal indult neki mindkét csapat az utolsó felvonásnak. A játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán, több ítéletük is eléggé vitatható volt, így az amúgy is paprikás hangulat kezdett kicsúszni a kezeik közül. A hazai csapat kinti dobásokkal próbálta orvosolni az egyre nagyobb hátrányát, de gyűrűjük többször is megtréfálta őket. Öt perccel a lefújás előtt 50-60-at mutatott a kijelző, az iramból már kezdett kirajzolódni, hogy a vendéglátók kezdik elengedni a meccset, dobásaik rendre kimaradtak, egy-egy büntetővel tudtak csak csupán közelebb kerülni Hargitaiékhoz.

Aztán a hazaiak edzője megtalálta a rést a pajzson, az egész pályás letámadás hatékonynak bizonyult. 1:40-el a vége előtt már csak egyetlen pont volt az SKSE előnye. Technikai itt, bedobott ziccer ott, kihagyott tripla itt, befújt büntető ott... A nézők is kapkodták a fejüket, olyan gyorsan pörögtek az események. Egál állásnál az utolsó 20 másodpercet aztán a hazaiak menedzselték hatékonyabban, Kinney Jr. duplája végül megpecsételte a tarjániak sorsát. 

Végeredmény:
Phoenix-MT Fót - Salgótarjáni KSE 68-65 (14-16, 18-16, 12-19, 24-14)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában