Karate

2023.10.14. 17:10

Már az európai megmérettetésre készül a világbajnoki bronzérmes szügyi karatéka

Mint arról korábban már beszámoltunk: a szügyi Takács Csenge csapatban világbajnoki bronzérmet szerzett nemrégiben a portugáliai világbajnokságon. A fiatal sportoló azonban már a következő nemzetközi versenyekre, a Hungarian Openre és a spanyolországi Európa-bajnokságra készül.

Lászlók Judit

A közelmúltban rendezték meg Portugáliában a World Shotokan Karate-do Association világbajnokságot, amelyen a szügyi Takács Csenge a Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjának tagjaként sikeresen szerepelt. Szalai Rebeka és Komáromi Réka Anna oldalán felnőtt kata csapat kategóriában világbajnoki bronzérmet szerzett. Emellett a Komáromi Anna Réka, Dancs Lora és az általa alkotott trió junior leány kata csapat kategóriában a negyedik helyen végzett. Egyéniben, kadet korosztályban, kumite versenyszámban pedig ötödik helyen zárt. 

Az eredményes világbajnoki szerepléssel kapcsolatban Takács Csenge portálunknak elmondta, hogy nem feltétlenül elégedett a teljesítményével, ugyanis a felkészülése nem olyanra sikerült, mint szerette volna. Ez leginkább annak köszönhető, hogy az edzések mellett ezúttal több időt fordított a tanulásra és a barátaira. 

– Úgy gondolom, hogy lehettem volna jobb és többet is gyakorolhattam volna. Emiatt pedig van bennem egy kis csalódottság. Ugyanakkor ezt szeretném a következő versenyeken motivációként felhasználni – fogalmazott a fiatal sportoló, akinek kétségkívül a felnőttek között megszerzett világbajnoki bronzérem volt a legjobb eredménye a portugáliai világbajnokságon. 

Kevesebbet tudtak közösen edzeni

– Természetesen a jó szereplés nem csak rajtam múlt, hanem a két másik csapattársamon is, akik szintén nagyon odatették magukat. Örülök a sikernek, de azért úgy vélem, hogy feljebb is kerülhettünk volna azon a dobogón. Nyilván ez annak is a hátránya, hogy a csapattagokkal mesze élünk egymástól, így kevesebbet tudtunk közösen edzeni – mondta Takács Csenge, aki az őszi időszakban is folyamatosan versenyez azért, hogy a nemzetközi megmérettetéseken a legjobb formájában küzdhessen az első helyért. A múlt hétvégén a VIII. Palóc Kupán versenyzett, ahol a juniorok között első lett. Két hét múlva pedig esedékes lesz a Hungarian Open, amelyen öt ország versenyzői vesznek majd részt, illetve december elején rendezik meg a World  Karate-do Association Európa-bajnokságot Spanyolországban. 

– A következő hetekben szeretnék többet edzeni egyénileg is, hogy fejlődhessek, és ezáltal még magasabb szinten versenyezhessek majd a következő megmérettetéseken – hangsúlyozta a sporttehetség, aki bízik benne, hogy az Európa-bajnokságon a felnőttek között egyéni- és csapat kata versenyszámban is jó helyezést fog majd elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában