Megmérettetés

2023.05.27. 18:05

Profik és amatőrök egyaránt teljesítették a távokat, kifutottak a legendás drégelyi várhoz (fotók)

Szombat délelőtt rajtolt el a Palóc Terepmaraton Kupa második állomásaként a Szondi Várfutás Drégelypalánkon. Nemcsak profik, hanem amatőrök is neveztek a rövidebb, könnyen teljesíthető távokra. Az első befutó 2 óra 11 perc alatt teljesítette a 24 kilométeres távot.

L. Zs.

A Palóc Terepmaraton Kupa második állomásaként rajtolt el a Szondi Várfutás

Forrás: Nool

Fotó: L. Zs.

A Nyugat-Nógrádban, a Börzsöny mentén, az Ipoly völgyében található Drégelypalánk is csatlakozott az első alkalommal megszervezett Aldi Palóc Terepmaraton Kupához. A négy állomásos versenynek Terény, Drégelypalánk, Iliny és Diósjenő ad otthont. A Palóc Terepmaraton Kupa második állomása volt szombaton Drégelypalánk.

A Drégelyvár Alapítvány szervezésében a hosszabb távokon délelőtt indult a futam a művelődési ház udvarából a legendás Drégely várába, amely történelmi emlékhely. A Vic-Versa roham elnevezésű távon 12 kilométert teljesíthettek a futók, az első beérkező a nőknél Pesek Diána 1 óra 2 perccel, a férfiaknál pedig Tagaj Tibor 1 óra alatt teljesítette a távot.

Az Aldi Futamon 24 kilométeres kihívás várt a bátrabbakra. Ezt a távot első alkalommal futhatták le az indulók Drégelypalánknál, elsőként a férfiaknál Benda Ferenc 2 óra 11 perc alatt ért a célba, a nőknél pedig Tóth Mónika 2 óra 40 perc alatt teljesítette a kihívást.

Ezt követően indult az Apród roham futam három kilométeres távja a Sáferkútig, amelyen elsőként Szabó Donát és Komka Zsuzsanna végzett 17 perces idővel. A hat kilométeres Vitéz rohamot, amely a várba vezetett, elsőként Bereczki Szilárd 35 perc alatt, míg és Ménesné Óvári Judit 45 perces idővel teljesítette. Példaértékűen futotta végig a 12 kilométeres távot a 10 éves szügyi Oman Eszter Panna is, aki mint elmondta: rendszeresen vesz részt futóversenyeken és ezt a távot is akadálytalanul vette.

A megmérettetés eredményeit szinte azonnal nyomon tudták követni a versenyzők a dejtári származású Horváth Zoltán webfejlesztő és a szécsényi származású Majoros Miklós rendszergazda által alapított SPORTORIGO (sportorigo.com, korábban versenyzek.hu) portálon, amely online adatfeldolgozóként több szervező által rendezett versenyek és túrák nevezését és eredményfeldolgozását látja el. 

Ezen az oldalon lehet még nevezni a június 17-én, szombaton Ilinyben és a július 15-én, szintén szombaton Diósjenőn szervezett kupákra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában