Rali

2023.04.21. 08:18

Minden új, de a lendület a régi: a szécsényi autóversenyzőnek történelmi lesz a Salgó Rally

A HUMDA Országos Rally Bajnokság (ORB) 2023-as szezonja a Székesfehérvár Rally-val kezdődött. A versenyen Vincze Ferenc és új navigátora, Percze Nándor a második helyet szerezte meg. Mindez pedig remek eredmény, annak fényében, hogy a 2019-es bajnok egy teljesen új csapattal kezdte meg az idényt.

Lászlók Judit

Második helyen zárt a Székesfehérvár Rallye-n a Vincze Ferenc-Percze Nándor duó.

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Danyik Bence

A szécsényi Vincze Ferenc az ORB 2019-es bajnoka portálunk érdeklődésére elmondta, az idei szezonra való felkészülése nem volt éppen zökkenőmentes, ugyanis elég sok változás történt a csapata életében.

– Továbbra is a Korda Racinget képviselem, azonban új autónk lett, a szerelőgárda is kicserélődött, más fajta autógumit használunk és, ami a legfontosabb Percze Nándor személyében új navigátorom van. Összességében sok minden megnehezítette a felkészülést, néhány héttel ezelőtt még az is felmerült, hogy nem indulunk. Ehhez képest, úgy gondolom, hogy jól teljesítettünk az első versenyen – mondta az autóversenyző.

Vincze Ferenc és Percze Nándor kettőse Székesfehérvár Rally első napján még vezette a versenyt, viszont a második napon több hibát is vétettek. Ezáltal pedig visszaestek a negyedik helyre, majd innen sikerült a végén feljönniük a második helyre.

– A bajnokság szempontjából ez nem egy rossz eredmény, főként, hogy murvás talajon értük el. Úgy érzem az aszfaltborításon kicsit otthonosabban mozgunk, úgyhogy ezekre a versenyekre megpróbálunk még jobban összpontosítani – fogalmazott Vincze Ferenc. Hozzátette: – A bajnokság következő állomása a Salgó Rally lesz, a pályát ismerjük, viszont az új autóval most megyünk majd először aszfalton. Ezért a verseny előtt lesz egy hivatalos tesztünk, ahol szeretnénk majd jól beállítani az autót, végül pedig harcban lenni a győzelemért.

A korábbi bajnok kitért arra is, hogy az idei szezonban mind a hat magyar bajnoki futamon szeretnének elindulni. Természetesen a végső céljuk az, hogy megnyerjék a bajnokságot, de ez nem lesz olyan egyszerű, hiszen nagyon erős a mezőny, sok a jó pilóta és az autó. De minden tőlük telhetőt megtesznek majd a bajnoki címért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában