Gyűjtés

2023.04.05. 09:10

Salgótarjánban folytatódik a gyűjtés a kómába esett raliversenyzőért

A jótékonysági akción profi pilóták mellé ülhetnek be a résztvevők.

G. P.

Mint arról még a Haon.hu beszámolt: Szilágyi Richárdnak május 27-én, a Dunakanyar Rally bejárása közben hirtelen megállt a szíve. A böszörményi férfi sokáig élet-halál között lebegett, ám van esély a felépülésére. Több orvosi vizsgálat és vélemény is igazolta, hogy intenzív rehabilitáció szükséges a férfinek, viszont Magyarországon nincs olyan intézmény, ahol fogadnák őt. 

Hozzátették: Ricsi felesége, Krisztina május óta, terhesen is, minden egyes nap munka után ment be hozzá a kórházba, ápolja-gondozza őt, együtt nézik a rali közvetítéseket a versenyekről. A németországi kezelés reményt adna arra, hogy ő újra visszatérjen közénk a kómából, és megismerhesse kislányát. A németországi klinikai rehabilitáció 8 hetes, 30-féle terápia, számos vizsgálat, gyógyszer és specialista foglalkozna a férfi felépülésével. Ennek költsége azonban 40 millió forintba kerül, a speciális ki- és hazautaztatással. Az összeg átutalása után mindössze néhány héttel már meg is kezdenék a német orvosok a kezeléseket.

A ralis közösség országszerte összefogott Ricsiért, nincs ez másképp szűkebb hazánkban sem. Április 9-én, vasárnap, 8-12 óráig jótékonysági akciót hirdettek meg a salgótarjáni Tesco parkolójában, ahol profi pilóták mellé ülhetnek be a résztvevők, a kialakított pályán  pedig megtapasztalhatják az autóversenyzés okozta örömöket, élményeket. A helyszínen élvonalbeli csapatok, pilóták felajánlásait is kisorsolják a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában