Autóversenyzés

2023.04.06. 17:16

Némi variálás után marad a Salgó Rally eredeti időpontja

Május utolsó hétvégéjén rendezik meg vármegyénkben a HUMDA Országos Rally Bajnokság második fordulóját.

Nool

Ebben az évben május 26-28. között rendezik a Salgó Rally-t

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Hegedus Mark

Idén sem maradhat ki a versenynaptárból az 1974 óta létező Salgó Rally. A verseny a HUMDA Országos Rally Bajnokság második fordulója lesz, az ORB-, ORB2-, ORB3-, Historic-bajnokság futama. Azok az autók indulhatnak, amelyek megfelelnek ezen bajnokságok szabályainak, valamint a versenyzők rendelkeznek a szükséges licenccel.

Mads Östberg
2022-ben Mads Östberg diadalmaskodott Salgó-ralin két szécsényi versenyző előtt
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool | Archív fotó

A Salgó Rally központja, a szervizpark, a célceremónia és a verseny utáni parc fermé is Salgótarjánban lesz, itt a közönség is alaposan szemügyre veheti majd az autókat. A gyorsasági szakaszok a Mátrában és Salgótarján környékén zajlanak szombaton és vasárnap. Várhatóan négy különböző gyorsasági szakasz lesz a programban. A tervezet szerint a gyorsasági szakaszok össztávja 130 km körül alakul.

A verseny a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rally Szakági Bizottsága, Salgótarján Megyei Jogú Város és a rendezői feladatokat ellátó TRP Events együttműködésében valósul meg.

– A Salgó Rally a hazai raliversenyzés egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező fordulója és a kelet-magyarországi autósport fontos helyszíne. A versenyzők idén is átélhetik a Mátrában található, páratlanul izgalmas gyorsasági szakaszokat és a szurkolók is találkozhatnak a sportág hazai legjobbjaival a kialakított nézői pontokon, valamint a salgótarjáni célceremónia során. – nyilatkozta Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója.

A Salgó Rally előkészületeiről és a versennyel kapcsolatos lakossági információkról a rendezők további tájékoztatást nyújtanak a helyi médiában, valamint az alábbi oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában