Kosárlabda | Részletes beszámoló

2022.10.09. 14:11

Rajt-cél győzelmet arattak az Óbudai Kaszások csapata ellen a tarjáni kosarasok

Hullámzó teljesítménnyel, ám a találkozót mindvégig uralva gyűjtötte be idei első sikerét az SKSE csapata.

Nool

A tarjániak (fehérben) gyakorlatilag végig vezetve tartották otthon a fontos két pontot FOTÓ: Szabó Péter

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

A szombati eredményeket korábban már közöltük, most részletes beszámolónkat olvashatják a mérkőzésről. 

Elrontott idénykezdése miatt kiemelten fontos volt a szombat esti összecsapás a tarjáni együttes számára, ennek megfelelően ezúttal már az első pillanattól nagyon odatette magát Dániel Péter gárdája. Noha Herendic kettő plusz egyes akciójára, valamint a nyáron éppen a mostani riválistól igazolt Vas-Teplán hármasára a Kaszások még válaszolni tudott, 6–6 után nagy kedvvel játszó horvát karmesterének újabb hat pontjára alapozott 11–2-es futásával az SKSE valósággal állva hagyta az óbudai csapatot (17–8). 

A kisszünethez közeledve mindazonáltal a mieink kezdeti lendülete jócskán alábbhagyott, ami kisvártatva már az eredményben is megmutatkozott. A rövid pihenő után nem sokkal kettőpontnyira csökkent, a második felvonás közepére pedig szinte teljesen el is olvadt a mieink fórja, s a két gárda 24–23-as állással fordult a játékrész hajrába. Amelyben viszont immár ismét csak egy csapat volt a pályán, a magára találó piros-fekete legénység ugyanis a félidő hátralévő részében valósággal átgázolt megtorpanó vetélytársán. Az ismét jó napot kifogó Molnár hét pontjára alapozva a mieink egy 15–2-es negyedzáró rohamot produkáltak, s féltávra 39–25-re elhúztak.

Vendégkosarak nyitották a harmadik etapot, ám a Takács-Herendic-Hargitai trió találatai nyomán szűk három perc elteltével immár az addigi legnagyobb, tizenhét pontos különbség választotta el egymástól a két csapatot (46–29). Mindez azonban hazai oldalon talán túlságosan is nyugtatóan hatott, a támadójáték ismét könnyelműbbé, pontatlanabbá vált és a védekezésbe is sok hiba csúszott, a Kaszások csapata pedig a percek múlásával és a különbség csökkenésével kezdte egyre inkább megérezni a „vérszagot”. A lelkes látogatók az utolsó rövid pihenőre immár abszolút látótávolságba navigálták magukat, az 55–50-es állás viszont a záró tíz perc elején ismét nagyobb erőbedobásra sarkallta a tarjániakat. Hargitai nyitó tripláját a folytatásban Herendic kétszer is lekopírozta, Takács hárompontos játékát követően pedig, 67–50-nél, végleg eldőlni látszott a csata. A Dániel-legénység, úgy tűnt, ezt szépen el is könyvelte, s különösebb energiákat már nem fektetett a maradék közel nyolc percbe. A piros-feketék a találkozó végső szakaszában mindössze egyetlen mezőnykosarat és hat pontocskát dobtak, így Borosék, bár az SKSE megérdemelt sikerét érdemben már nem veszélyeztették, a legvégére azért tízen belülre furakodtak. 

Dániel Péter: – Gratulálok csapatomnak! Kicsit nehezebb szülés volt, mint ahogy szerettük volna, a lényeg azonban, hogy végre mi is behúzhattuk az első strigulát a győzelem rovatba. 

Takács Máté: – A mai mérkőzés tanulsága számunkra, hogy csak jó védekezéssel nem lehet nyerni, mellette hatékonyan kell támadni. Gratulálok a salgótarjániaknak, a mai napon jobbak voltak!

NB I/B, Piros csoport, férfiak, 3. forduló

Salgótarjáni KSE – Óbudai Kaszások 73–64 (17–14, 22–11, 16–25, 18–14)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 150 néző, v.: Sallai, Gergely, Domán. 

Salgótarján: HERENDIC 17/6, VAS-TEPLÁN 11/9, Dragasevics 3, Hargitai 9/9, TAKÁCS A. 18/3. Cs.: MOLNÁR M. 13, Nshimba, Monye M., Geiger 2. Edző: Dániel Péter. Kaszások: Tichov 6/3, BOROS 16/3, Farkas 10/6, Armaghani 10, ORMAI 8. Csere: Czura 2, BARTOS 9, Lőrincze, Varsányi 3/3, Bodnár. Edző: Takács Máté. 

Az eredmény alakulása: 3. p.: 6–6, 8. p.: 17–8, 11. p.: 17–15, 17. p.: 24–23, 23. p.: 46–29, 30. p.: 55–50, 33. p.: 67–50, 37. p.: 70–58. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában