Darts

2022.07.05. 20:58

Nyílzápor várható Ságújfaluban

Első alkalommal rendezik meg a Ságújfalu Darts Opent július 30-án, a település kultúrházában. Az elő regisztráció alapján a tervezett létszám már be is telt a megmérettetésre.

L. A.

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A település és környékén élő barátok – akik a darts sportágának hódolnak már több mint egy éve – úgy gondolták, mint korábban már Pilinyben, Jobbábgyiban és Szügyben is sikeresen szerveztek sporttársaik versenyt a salgótarjáni és mátraterenyei kiemelkedően színvonalas tornák mintájára, most ők is megpróbálkoznak ezzel. A szervezők – Tatter Dávid, Kardos Attila, Gyüre Ádám, Tatter Antal, Radics Martin, Tatter Alex – szeretnék, ha a Ságújfalu Darts Open évről évre megrendezésre kerülhetne, és minden versenyző szívesen látogatna el a versenyre, valamint kacérkodnak egy új egyesület alapításával is.

A torna megrendezésében többen is segítséget nyújtottak az újonc szervezőknek, így a település polgármestere Szentes Attila kérésükre azonnal a rendelkezésükre bocsájtotta díjmentesen a kultúrházat, míg a salgótarjáni egyesület szintén ingyen hozza el a versenyre a táblákat és a paravánokat. Mellettük köszönet illeti még a Szalamatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzatot is, továbbá ezúton is szeretnénk megköszönni barátainknak a segítséget, külön Rábaközi Áronnak, a Mátraterenyei Darts Barátok Egyesületének vezetőjének, Takács Zoltánnak, a Salgótarjáni Rózsaszín Párducok Darts Egyesületének vezetőjének, valamint Pál Rolandnak, aki az SPDC játékosa.

A versenyen három kategóriában nevezhettek a sportolók. Az amatőrök közt 24-en indulnak, akik 501-es játékot játszanak, sima kiszállással, míg az elődöntőtől már ott is dupla kiszálló lesz kötelező. Az igazolt versenyzők 32 fővel fognak nekivágni a küzdelemnek – versenyzők érkeznek majd Salgótarjánból, Mátraterenyéről, Jobbágyiból és Istenmezejéről – 501-es, dupla kiszállós rendszerrel. Ezt követően szeretnének majd egy abszolút döntőt a két kategória győztesének szereplésével, majd pedig a páros küzdelmekkel zárul a versenysorozat.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak július 30-án, a ságújfalusi kultúrházba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában