atlétika

2021.01.15. 19:54

Másodperceken múlt a harmadik hely a Nógrád megyei futóknak

A Salgótarjáni Atlétikai Club három futója vett részt Szekszárdon, a Mezei Futó Liga második állomásán. Mivel a sorozat első versenyét már tavaly decemberben megrendezték (szintén a tolnai megyeszékhelyen), ezért ez volt a 2021-es naptári év első fontos eseménye a magyar atlétikában. A futók roppant erős mezőnyökben harcoltak a ligapontokért.

B. L.

A három Nógrád megyei futó várakozik a rajtra (balról): Holecz Anna, Tóth Barbara és Buda Erik

Forrás: Beküldött fotó

A koronavírus-járvány még mindig rányomja bélyegét a SAC versenyzésére, hiszen a ligafutam idején is több versenyző ült otthon, karanténban. A három salgótarjáni közül Holecz Anna szerepelt a legjobban. Máté Csaba U14-es tanítványának mezőnye az U16-osokkal együtt indult a 3 kilométeres távra. A SAC-os végül saját korcsoportjában a negyedikként ért célba, pár másodperccel lemaradva a dobogóstól. Bár ennek a korcsoportnak még nincs kiírva a ligaküzdelem, a nógrádi teljesítménye így is biztató a márciusi országos bajnokság előtt.

A három Nógrád megyei futó várakozik a rajtra (balról): Holecz Anna, Tóth Barbara és Buda Erik
Fotó: Beküldött fotó

Szuhán Attila két tanítványa visszatérő vendég volt Szekszárdon, hiszen ők az első fordulóban is rótták a köröket. Tóth Barbara és Buda Erik is javított akkori idején, így ők is jó úton haladnak a közelgő megmérettetések felé.

A hat futamon összesen 157-en vettek részt, ami 16-tal több, mint ahányan az első állomáson rajthoz álltak. A Mezei Futó Liga harmadik fordulóját március elején, Szombathelyen rendezik meg, majd az ob zárja a szezont, Kecskeméten. A SAC-osok eredményei.U14–U16 lányok (46 induló, 3 km): 14. (U14-esek között 4.) Holecz Anna 11:46 perc … 24. (U16-osak között 14.) Tóth Barbara 12:28. Abszolút és junior férfiak (24,8 km): 16. (felnőttek közt 12.) Buda Erik 28:08.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában