Kosárlabda

2021.01.27. 14:32

Hazai pályán véget kell vetni a zuhanásnak a tarjáni kosarasoknak

Az utóbbi hetekben látványosan gyengélkedő Salgótarjáni KSE (7., 8–6) az NB I/B-s pontvadászat 9. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Nagykőrös (11., 6–9) csapatát fogadja. A szerda este hét órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.

NMH

A nagykőrösiek ellen sem vár könnyű mérkőzés az SKSE (feketében) együttesére

Forrás: NMH

Fotó: B. L.

– A két gárda aktuális formája alapján vélhetően keveseket lepett meg az éllovas Nyíregyháza hétvégi, salgótarjáni sikerének ténye, annál inkább annak mikéntje. Gondolom, azért ön sem számított ilyen tükörsima vereségre.

– Szombat este már én is kiestem egy picit a szerepemből, mert nekem is sok volt így sorozatban ez az újabb, mondjuk ki, megalázó vereség. Rendben van, hogy ez a Nyíregyháza nagyon jól össze van rakva és rendkívül tudatosan készül céljai elérésére, de azért azt gondolom, hazai pályán nem illik így kikapni. Még a mérkőzés elején csak-csak volt valami tartásunk, de aztán megcsappant a lelkesedés, elfogyott a koncentráció és gyakorlatilag szétestünk. Úgy láttam, leginkább a hátvédsorunk adta meg magát, mert a nagy emberek még valahogy próbálták menteni a mundér becsületét, de ez most kevés volt. Számomra tényleg az az igazi motiváció ebben a kosárlabdában, hogy jó csapatot tudunk összerakni, sikereket érünk el, örömet szerzünk szurkolóinknak. Így nyilván érthető, hogy igen szomorúan vettem tudomásul az újabb kudarcot, meg azt, hogy a hullámvölgy még mindig tart.

– Mit lehet ilyenkor tenni, mivel próbálják a gárdát az utóbbi találkozókon tapasztalt apatikus hangulatból felrázni?

– Vannak bevett praktikák, amik általában úgy kezdődnek, hogy kirúgják az edzőt, lecserélnek vagy három játékost, illetve megbüntetik a csapatot. Van, amikor ezek működnek, de én most nem ebben hiszek. Számomra egyértelmű, hogy a Szabó Zoltán vezette stáb remek munkát végez és abban is biztos vagyok, hogy a játékosállomány alkalmas a nagyobb feladatok megoldására is. Magyarul én továbbra is bízom bennük, és ezt a bizalmat megpróbáljuk úgy kifejezni az irányukba, hogy egy új motivációs rendszert készítettünk, ami segítheti a kilábalást, segítheti, hogy újra győzni tudjunk, de keményen bünteti, ha továbbra is olyan lesz a hozzáállás, mint az elmúlt hetekben. Nincs más, el kell felejtenünk, ami mögöttünk van, és arra kell koncentrálni, ami következik.

– Szerdán egy újabb hazai összecsapás következik, mégpedig a mindig, mindenkire veszélyes Nagykőrös ellenében.

– Ezek után nyilván csak egy dolgot tudok mondani, a Nagykőröst meg kell verni és el kell indulni fölfelé, visszakapaszkodni a helyünkre. Most tényleg mindenkitől elvárom, hogy úgy lépjen pályára, hogy ez élete egyik legfontosabb mérkőzése. Nem zuhanhatunk tovább, mert nem akarjuk azt a biztos megoldást választani, mint a hajhullásnál szokták mondani, hogy azt is legtutibban a padló állítja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában