Labdarúgás, megye 1.

2021.01.19. 10:08

A maximumra emelnék az Építők erőnlétét

A megyei I. osztályban az újonc Építők KC csapata a tizenegyedik helyen fejezte be a 2020–2021-es bajnokság őszi szezonját. Három mérkőzésük elmaradt. A szereplésről Berki Krisztiánt kérdeztük, aki 2020 februárjától irányítja a csapatot.

Balogh Tibor

Salgótarján, Forgách. Építők KC - Palotás SE (3-4)

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

– Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára?

– Mivel újonc csapatként szerepelünk, így a tisztes helytállást tűztük ki célul. Így utólag látszik, hogy mire vagyunk képesek. Ha mindenki rendelkezésre áll, akkor szerintem a 6–8. hely elérése reális lehet számunkra.

– Miként értékeli az együttes szereplését?

– „Ha” minden olyan találkozót lehoztunk volna, ami már félig megnyert volt, akkor magasan az élmezőnybe lennénk. Csak hát tudjuk a „HA” nem játszik ebben a sportban. A jövőben az lesz a célunk, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk.

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán?

– Melyik csapatnak nincs? Nekünk is volt. De ezeket át kell vészelni, és a csapatnak erőt kell kovácsolni belőle!

– Kikkel volt elégedett, mely csapatrész nyújtotta a legjobb teljesítményt?

– Minden fordulóban kiemelem a mérkőzésen jó teljesítményt nyújtó játékosokat. Most itt nem szeretnék senkit megemlíteni. Együtt sírunk és együtt nevetünk is, mert ez egy csapatjáték!

– Kik segítették a csapat munkáját?

– Az egész szezon alatt végig partner és segítőkész volt Harmos László egyesületi elnökünk. Az átigazolási időszakban rengeteget segített és dolgozott Egyed Norbert. Nélküle nehéz lett volna. A csapathoz tartoznak az UP edzők is. Oláh Teofil a Bozsikos csapatokért felelt és maximálisan megoldotta a feladatot. Klajban János és Klajban László az ifiegyüttest nagyszerűen vezényelték. Köszönöm és bízom benne, hogy a jövőben is számolhatok a munkájukra.

– Mikor kezdik a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok?

– Január 12-én kezdtük a felkészülést. Fő célom a csapat erőnlétét a maximumra emelni. Közben persze minden olyan játékelemet, szituációt gyakorolni, amiben még van hová fejlődni.

A számok tükrében

11. Építők KC 12 4 2 6 23–29 14

Mérkőzésről mérkőzésre

1. forduló: Unicum FC Mohora–Építők 3–3. 2.: Építők KC–Diósjenő 1–3. 3.: Mátraterenye–Építők KC 2–0. 4.: Építők KC–Nőtincs 3–0. 5.: Rimóc–Építők KC 4–5. 6.: Építők KC–Érsekvadkert 1–0. 7.: Héhalom–Építők KC 2–0. 8.: Pásztó SK–Építők KC 0–0. 9.: Építők KC–Szendehely 2–3. 10.: Szécsény–Építők KC 2–4. 11.: Építők KC–Palotás 3–4. 12.: Berkenye–Építők KC 6–1. 13.: Építők KC–Karancslapujtő – elmaradt. 14.: Építők KC–Unicum FC Mohora – elmaradt. 15.: Diósjenő –Építők KC – elmaradt.

Gólszerzők

4 gólos: Kovács Erik, Nagy Zsolt, Novák János. 3: Hranek Renátó. 2: Baranyi József, Oláh Tibor. 1: Oláh Renátó, Oroszi István, Percze Patrik. 1 öngól: Szekeres Péter Tamás (Szendehely).

Magyar Kupa Megyei selejtező. 1. forduló: Építők KC–Nőtincs SE 2–3 (0–1).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában