Helyi sport

2016.01.22. 13:46

Tudatosabb és koncentráltabb játék kell

fenyvesi

Kosárlabda NB I/B, Keleti csoport, férfiak, 12. forduló. A korábbi listavezető Békés elleni küzdelmes sikerrel a Keleti csoport élére álló Konecranes-Salgótarjáni KSE az alapszakasz visszavágó körének nyitó fordulójában az idény eleji gyengélkedése után az utóbbi időszakban már egyre stabilabb formát mutató, a legjobb négy közé jutásért folyó küzdelembe újból bejelentkező Vásárhelyi Kosársuli együttesét látja vendégül. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamással, az SKSE klubmenedzserével beszélgettünk.

– A Békés legyőzésével az alapszakasz felénél a tabella tetejéről tekinthetnek le a Keleti csoport mezőnyére, így azt gondolná az ember, hogy most aztán tényleg minden szép és jó az SKSE háza táján. Vagy mégsem?

– A mérkőzés óta sokat gondolkodtam azon, hogy mi nem stimmelhet a csapatnál, s erről vezetőtársaimmal, illetve a szakvezetőkkel is beszélgettem. Tudom, fura így kezdeni mikor a listavezetőt vertük meg és viszszavettük az első helyet, de én úgy érzem, hogy a mutatott produkció, amit én a bajnokság eddigi részében láttam az együttestől, az egy-két kivétellel egyszerűen gyenge. Tudom, hogy jó játékosaink vannak, sokat dolgozunk és a szakvezetésnek nagy rotációs lehetősége van, s ezekre építve nyilván kritikus helyzeteket is át tudunk vészelni, de borzasztóan hiányolom a folyamatos koncentrációt, ami által sokkal magabiztosabban, sokkal határozottabban tudnánk meccseket nyerni. Aggályaimat természetesen megosztottam a játékosokkal is, és ismételten felhívtam a figyelmüket arra, hogy nekünk konkrét célunk van, amit mindenképpen szeretnénk elérni. Bár nyilván a sportban nem tudunk biztosra menni, de mindent meg kell tennünk azért, hogy megnyerjük a Keleti csoportot és a végelszámolásnál is versenyben legyünk a bajnoki címért. Ennek ismeretében pedig nem engedhetünk meg a játékunkban olyan hullámvölgyeket, mint két héttel ezelőtt a Kaszások ellen, illetve most a békésiekkel szemben.

– Kétségtelen, hogy múlt szombati sikerük, nagyobb odafigyeléssel, akár jóval stresszmentesebben is megszülethetett volna.

– A félidőben már tizennégy ponttal vezettünk, ám ahelyett, hogy a harmadik negyed elején végképp padlóra küldtük volna ellenfelünket, magunkra húztuk a békésieket és kezdhettük a kínlódást. Ezt a nagyon fontos találkozót akár 20-25 ponttal is nyerhettük volna, ami nyilván tekintélyt parancsoló, ehelyett tízen belül tudtak maradni a békésiek, akiknek ezáltal a visszavágón akár ötleteik is lehetnek. Ami viszont kétségtelenül igaz és hozzátartozik a teljes képhez, hogy az a munka, amit augusztusban elkezdtünk, egy hoszszabb folyamat végén hozhat eredményt, s szintén alapigazság, hogy amelyik csapat tényleg becsülettel, sokat és jól dolgozik, annak előbb-utóbb meglesz a jutalma. Szó sincs arról, hogy nem bízom a társaságban, hisz tényleg elégedett vagyok az elvégzett munkával, de sokkal tudatosabb és koncentráltabb szereplést várok a mérkőzéseken.

– Az alapszakasz második körének nyitányán egy eddig meglehetősen rapszodikusan teljesítő, ám az utóbbi időszakban feljövőben lévő riválist fogadnak.

– A Hódmezővásárhely pillanatnyi helyzetét látva akár azt is mondhatjuk, hogy könnyebb dolgunk lesz, de ez korántsem igaz. Az első fordulóban ugyan egy nagyon markáns játékkal végig uralni tudtuk az idegenbeli találkozót és egy rendkívül értékes sikerrel kezdtük a bajnokságot, de ez egy jó csapat. Mélyről indultak, de kapaszkodnak a négy közé, és szerintem oda is fognak érni. Kétségtelen, hogy számukra a legnagyobb fegyvertény az lenne, ha valahol egy bravúrgyőzelemmel is erősítenék pozíciójukat, éppen ezért most is észnél kell lennünk. Az utóbbi években rengeteget játszottunk egymás ellen, így jól ismerjük az ellenfelünket, tudjuk, hogy mik az erősségei, és azt is, hogy hol van rés a pajzsukon. Nagyon szeretném, ha végre kihasználnánk azt, hogy hazai pályán játszunk és az esélyesek határozottságával az első perctől kezdve irányítanánk ezt a mérkőzést is.

– Ön szerint miben kellene feltétlenül előrelépnie a csapatnak a nem kívánt izgalmak elkerülése érdekében?

– Az látszik, hogy védekezni tudunk, meg talán akarunk is, ezért a támadójátékunkon, illetve annak hatékonyságán kellene javítanunk. Remélem a pontszerzéssel nem fogunk annyira hadilábon állni, mint legutóbb és így, visszakerülve az első helyre, magabiztosan gyűjthetjük be a győzelemért járó pontokat. Abban biztos vagyok, hogy a vásárhelyiek sem föltartott kézzel lépnek pályára és mindent megtesznek majd azért, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Én nagyon jó mérkőzésre számítok és remélhetőleg a múlt szombatihoz hasonlóan nagyszámú közönség előtt tudunk ismét egyet lépni céljaink felé. Egyébként ez lesz az első olyan hazai mérkőzés, ahol a meghirdetett „Szeresd az iskolád!” nevű akciónkat indítjuk, ezzel is segítve a salgótarjáni általános iskolák helyzetén, mert mi komolyan vesszük a szlogenünket, miszerint az SKSE több mint kosárlabda.

Nem közölt eredmény a 11. fordulóból: MAFC II. – Budapesti Honvéd SE 77–71.

U20, 11. forduló

Konecranes-Salgótarjáni KSE – Békési SZSK 52–69 (20–17, 7–24, 19–10, 6–18)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, vezette: Deák, Tóth P. Salgótarján: Molnár 3/3, Brinkmann 3, Kovács K. 5, Stork D. 17/9, Varga M. 13/3. Csere: Benedek 2, Almási 2, Deméndi 2, Lukács, Kása 2, Bozó 3/3, Knapiczius. Edző: Szabó Zoltán.

További eredmények: Debreceni EAC – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 87–55, Óbudai Kaszások – EKF-Eger-KOK SE 60–70, Vásárhelyi Kosársuli – Microsec-Budafoki KK 106–57, Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Budapesti Honvéd SE 69–100.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában