Helyi sport

2016.01.06. 11:04

Nyilasi mindig örömmel jön Salgótarjánba

fenyvesi

[caption id="" align="aligncenter" width="700"] Nyilasi Tibor[/caption]

Teremlabdarúgás XXIV. nemzetközi Gabora-gála. A huszonnegyedik jótékony célú teremlabdarúgó most szombaton rendezik meg a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. Az eseményen ezúttal is itt lesz Nyilasi Tibor, aki a hetvenes évek közepétől több mint egy évtizeden át az egyik legjobb magyar labdarúgónak számított. Hetvenszeres válogatott, európai ezüstcipős játékos, két világbajnokságon is szerepelt, 1978-ban és 1982-ben. A sportember a Ferencváros színeiben hosszú évekig játszott a Gabora-gálán. Utoljára a tizenkilencedik eseményen lépett a parkettra.

– Ha január, akkor Gabora-gála! – kezdte a köszöntőjét Nyilasi Tibor. – Tudjuk már régóta, hogy egy olyan rendezvényre készülünk, amit mindenki örömmel vár. Mint mindig, most is az év vége közeledtével úgy búcsúzunk sportbarátainktól, és kívánunk egymásnak boldog új évet, hogy találkozunk Salgótarjánban a gálán. Igen, mert mindenki jönni szeretne, de János barátomnak a lehetőségei is végesek, nem tud mindenkit meghívni. Sokat beszélünk a szervezés idején is, és tudom, hogy milyen gondot okoz neki, amikor valamelyik csapatnak azt kell mondania, hogy ne haragudj, de most nem tudlak meghívni benneteket. Mert sok jelentkező együttesnek kell nemet mondania. Mondom is mindig neki, hogy ez adjon neked erőt a következő szervezéséhez, mert ez azt jelenti, hogy nagyon jól megszervezett jótékonysági focigálát sikerül megrendezni már huszonnegyedik alkalommal.

Kezdetekben kétnaposak voltak a gálák, annak is megvolt a maga varázsa, például másnap délelőtt még lehetett látni egy-két játékos mozgásán a tarjániak vendégszeretetét. De ne legyünk telhetetlenek, örülnünk kell, mert ebben a gazdasági helyzetben van egy ember, aki ha nem is két napra, de összehív minket, nem is akárhogyan! Úgy, hogy közben jótékonykodunk, a gyermekek sportolását segítjük! Óriási dolognak tartom, hogy már közel hetven millió forint lett átutalva a gyerekek számlájára! Ha csak egy napra is, de újra megfiatalodva tudunk örülni egymásnak, arról nem beszélve, hogy még mindig élvezzük a közönség szeretetét. Mivel 2016 az olimpia éve, ismét itt lesznek a Rióba utazók közül több sportág képviselői, mert ők is fontosnak tartják a gyermekek megsegítését. Nekünk, focit szerető embereknek jól kezdődik ez az év. Köszönhető ez János barátomnak és családjának, segítőinek! Kívánom, hogy még sokáig tudja szervezni ezt a fociünnepet, és ha hív, mi örömmel jövünk és segítünk – zárta szavait az egykori kiváló labdarúgó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában