Helyi sport

2016.01.29. 13:22

Nem becsül(het)ik le a Budafokot

fenyvesi

Kosárlabda NB I/B, Keleti csoport, férfiak, 13. forduló. Kiváló védekezésére alapozva fölényes győzelmet aratott a négy közé jutásra pályázó Vásárhelyi Kosársuli együttese ellen az NB I/B-s pontvadászat legutóbbi fordulójában a listavezető Konecranes-Salgótarjáni KSE, amely a hét végi, 13. játéknapon a tabella hátsó részében helyet foglaló Microsec-Budafoki KK otthonába látogat. A Promontor utcai sportcsarnokban vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapás felvezetésében a megyeszékhelyiek klubmenedzsere, Dániel Tamás volt segítségünkre.

– Az előző fordulóban a korábbi hetekhez képest lényegesen egyenletesebb játékkal, magabiztos különbséggel győzték le a négy közé kerülésért küzdő vásárhelyi együttest. Korábbi kritikai észrevételei fényében különösen érdekelne, hogy a múlt szombati produkció mennyire nyerte el a tetszését?

– Ha nem baj még most sem vagyok teljesen elégedett a teljesítménnyel, mert ehhez a sima győzelemhez azért kellett egy nagyon enervált Hódmezővásárhely is. Ez nem azt jelenti, hogy állandóan elégedetlen vagyok, viszont tudom, hogy ebben a csapatban sokkal, de sokkal több van attól, mint amit eddig mutattunk. Én ezt szeretném látni, ezt szeretném kihozni belőlük. Folyamatosan keményen dolgozunk, látszik, hogy hétről-hétre összeszokottabb a csapat, ami elsősorban védekezésben mutatkozik meg. De sorozatban jönnek majd a nehezebb mérkőzések, és akkor igazán kell, hogy odategyük magunkat. Visszatérve a Vásárhely elleni összecsapásra, azért az tény, hogy remek védekezést mutattunk be, és nagyon alacsony pontszámon tartottuk a tavalyi keleti bajnokot. Támadásban voltak rossz döntéseink, de három-négy igazán jó teljesítmény is akadt, így könnyen behúztuk ezt a kötelező hazai győzelmet. A játékstílusunk egyébként, számomra legalábbis, egyre szimpatikusabb, de örömmel kell megjegyeznem itt azt is, hogy egyre több új arcot látok a lelátón, egyre többen látogatják a mérkőzéseinket, és úgy gondolom, hogy a produkciónk szempontjából ez egy igazán fontos adalék.

– A hét végén az alsóházban tanyázó Budafok otthonába látogatnak. Mire számít a vasárnapi találkozón?

– Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy tudatosult-e már a játékosainkban, hogy idegenben, egy kiscsapat ellen is maximális odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy biztosan hozzuk a kötelezőt. Ilyen helyzetben az idei bajnokságban botlottunk már kétszer is, ezért nem szeretném, ha sápadt, riadt arcokat kellene néznünk a találkozó vége előtt. Itt is csak azt tudom mondani, hogy ha egy határozott védekezéssel az elejétől kezdve a szuszt is kiszorítjuk az ellenfelünkből, akkor semmilyen meglepetés nem érhet. Lehet, hogy a távoli dobások esetleg nem olyan százalékban esnek be, mint ahogy szeretnénk, de ha folyamatos kemény védekezésből tudunk támadásokat indítani, akkor nem lehet semmilyen problémánk. Fizikálisan jobbak az adottságaink, erőnlétben biztos, hogy a nyomunkba se érnek, ezért én nem érzem, hogy bármi probléma is lehet, ha mindehhez fegyelmezettség is társul. Most és az elkövetkezendő hetekben a mezőny második felében helyet foglaló ellenfelekkel játszunk, fontos, hogy ezeken a meccseken úgy pörögjünk föl, hogy az alapszakasz hajrájában már szinte százszázalékosan tudjunk pályára lépni. Hangsúlyozom, nem becsüljük le a Budafokot, s remélem ez a mutatott játékunkon is látszik majd.

Nem közölt eredmény a 12. fordulóból: MAFC II. – Debreceni EAC 36–124.

U20 Konecranes-Salgótarjáni KSE – Vásárhelyi Kosársuli 84–103 (19–29, 26–16, 19–28, 20–30). Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, vezette: Deák, Grosch. Salgótarján: Büki 17/3, Pável 18, Benedek 4, Dániel P. 24, Stork D. 15. Csere: Brinkmann 1, Deméndi 3/3, Bozó, Almási, Lukács, Kása 2, Knapiczius. Edző: Szabó Zoltán.

További eredmények: Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Budapesti Honvéd SE 69–100, Óbudai Kaszások – Miskolci EAFC 76–74, Békési SZSK – Microsec-Budafoki KK 72–63.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában