Helyi sport

2016.01.08. 12:11

Felkészülten várják a folytatást

Címkék#bér

fenyvesi

Kosárlabda NB I/B, Keleti csoport, férfiak, 10. forduló. Viszonylag kedvező pozícióban, ám mégis meglehetősen rossz szájízzel búcsúztatták az előző naptári évet a Konecranes-Salgótarjáni KSE (2., 7-2) NB I/B-s kosárlabdázói, akik az idei esztendő első bajnoki fellépésén a középmezőnyhöz tartozó Óbudai Kaszások ellen (8., 4-5) kezdhetik el törleszteni a szurkolóikkal szemben, a debreceni kupabúcsú és a kínos egri fiaskó miatt, fennálló adóságukat. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban rendhagyó időpontban, vasárnap este hat órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás, az SKSE klubmenedzsere volt segítségünkre.

– Az egészen december elejéig nagyjából-egészében a terveknek megfelelően alakuló őszi szezon befejezése igencsak kiábrándítóra sikeredett csapata számára. Ön szerint a debreceni kupafiaskó és a különösképpen váratlan egri bajnoki botlás mennyire lehetnek kihatással az újévi folytatásra?

– Ugyan az őszi bajnoki szezonban kaptunk két rúgást, de ez cseppet sem térített le minket a megkezdett útról. Én hiszek abban, hogy ez a két és fél évvel ezelőtt indított program helyes, és sikeres lesz. Éppen ezért ennek szellemében folytattuk a munkát a múlt év végén is, mert ugyan karácsonyra nyilván pihenőt kaptak a játékosok, de a két ünnep között keményen edzettek, mint ahogy szilveszter után már vasárnap is volt foglalkozás. Három hete nem játszottunk tétmeccset, így arra is volt idő, hogy mindenki tisztázza magában, amit tisztázni kell, és precízen felkészülve várhatjuk a bajnoki folytatást. Mivel, azt gondolom, mindazokat a dolgokat kielégítően rendeztük, amik még az év végén nyitottak voltak, ezért biztos vagyok abban, hogy mindenki pontosan ismeri a feladatát, tudja a célokat, és hogy mit kell ezért tennie. A kisebb sérülések gyógyulóban vannak, így teljes csapattal és teljes elánnal tudunk dolgozni.

– A gárda kerete ráadásul egy fővel bővült is az ünnepi szünetben.

– A minapi szezonértékelésemben már említettem, hogy megegyeztünk egy elsősorban palánk alatt bevethető A-csoportos játékossal, aki meg is érkezett, bár nagy valószínűséggel az első két mérkőzést még kihagyja egy kisebb kézsérülés miatt. Sömenek Martinról van szó, aki Körmendről igazolt hozzánk, 22 éves, 203 centiméter magas és elsősorban a négyes poszton számítunk rá. Hosszú éveket töltött el egy nagyon jó kosárlabda iskolában, edzésben, játékban van, így biztos vagyok abban, hogy nagy segítségünkre lesz a folytatásban. Ezúton is hadd köszönjem meg a körmendi vezetők, barátaink segítségét, külön kiemelve Zsebe Ferenc korrekt és konstruktív hozzáállását. Azt gondolom, a keret most már teljes, pillanatnyilag még egy fiatal salgótarjáni nevelésű játékos visszacsábításán dolgozunk, de erről többet egyelőre nem tudok mondani. Bővült az állományunk, több a lehetőségük az edzőinknek a taktikai variációk terén is, így véleményem szerint csak rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e valósítani mindazt, amit elterveztünk.

– Az év első mérkőzésén mindjárt a meglehetősen kellemetlen harcmodorú riválissal, a több ex-tarjáni játékossal felálló Óbudai Kaszásokkal találkoznak. A fentiek fényében, mit vár az összecsapástól?

– A Hepp Kupában ugyan már összecsaptunk az óbudaiakkal, de abból a mérkőzésből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Mivel mindenkinek a bajnokság a legfontosabb, ezért biztos vagyok abban, hogy egy sokkal motiváltabb, fölkészültebb és harcosabb társaságot fogadunk majd vasárnap, mivel a Gabora Gála miatt erre a napra kellett tennünk a mérkőzést. Itthon játszunk, így kötelességünk az első pillanattól kezdve felborítani a pályát és egy szusszanásnyi pihenőt sem engedve az ellenfélnek, a tőlünk elvárható sebességgel, erővel és pontossággal játszva legyőzni őket. Mindig hangsúlyozom, sokan vagyunk, ezért sűrű cserékkel folyamatosan magas hőfokon lehet tartani a csapatot, amit ebben a mezőnyben nagyon kevesen viselnek el. Fontos lenne, hogy ne az egyénieskedés domináljon, bár tudjuk, hogy vannak nagyon jó játékosaink, de ők is akkor hatékonyak igazán, ha csapatmunkával segítik a produkcióinkat. Remélem mindenkiben tudatosodott, hogy akkor nem megy a gárdának, amikor nem a saját játékunkat játsszuk, hanem a világot akarjuk megváltani eszetlen húzásokkal. Szeretnénk lendületet venni ezen a találkozón, mert egy hét múlva az a Békés érkezik hozzánk, amelyik egyrészt Debrecenben is nyerni tudott, másrészt pedig a tabella első helyén áll. Ezért mindent meg kell tennünk, hogy mind fizikálisan, mind fejben felpörögve, magunk mögött tudva egy magabiztos évkezdetet, várhassuk az egyik legnagyobb riválisunkat. Mivel egy hónapja nem játszottunk a saját közönségünk előtt, ezért biztos vagyok abban, hogy sokan lesznek kíváncsiak a város legjobb labdajáték csapatára.

 

Előkészületi mérkőzés: Tehetséges Fiatalok-Budapest – Konecranes-Salgótarjáni KSE 61–63 (19–19, 15–11, 14–17, 13–16)

TF-Budapest: Beák 5/3, Tóth D. 14/6, Buzás 16/12, Szobi 5, Debreceni G. 6. Csere: Kerkai 10, Franczva 2, Bihari L., Nyulasi, Barócsi 3/3. Edző: Merim Mehmedovics. Salgótarján: Szabó P. 6, Dániel P., Madár 14/6, Oluic 13/3, Tutus 10. Csere: Helmeczi 5/3, Pável 2, Béres 5, Varga M. 8, Czuprák, Büki. Edző: Czigler László.

Az SKSE együttese csütörtök este a Nyugati csoport második helyén álló Tehetséges Fiatalok-Budapest otthonában lépett pályára előkészületi mérkőzésen. A küzdelmes, kevés pontot hozó találkozón a Schédát, valamint az újonnan igazolt Sömeneket is nélkülöző piros-feketék egy utolsó másodperces kosárral fektették két vállra jó erőkből álló riválisukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában