Helyi sport

2016.01.19. 08:47

A pásztói hegyifutók helytálltak Várkúton

Címkék#Pásztó

fenyvesi

[caption id="" align="alignright" width="700"] Dr. Dobrovoczky Ágota a célban első nőként „olvasta ki” mikrocsipjéből az időeredményét[/caption]

Január 10-én, az egri rendezők nagyon későn, csupán két órával a 11 órás rajt előtt – ekkor már legalább száz futó úton volt – értesítették ki azokat a versenyzőket, akik beneveztek az országos várkúti hegyi futóverseny II. fordulójának a küzdelmébe. Az ok: a noszvaji főközlekedési útról letérő murvás 2,5 km-es hegyi szakasz eljegesedett, gépjárművel járhatatlanná vált. A rendezők az új lebonyolítási időpontot, január 17. jelölték meg.

Vasárnap a korábbi időponthoz kísértetiesen hasonló helyzet alakult ki. A Várkúti turistaszállót – versenyközpont – időben a 10 cm-es jeges hó mellett csak néhány gépjármű tudta elérni, ők is hólánccal, vagy öszkerékmeghajtású gépjárművel. A kialakult rendkívüli helyzet miatt a rendezőség fél órával később, tömegrajttal indította útjára a II. futamot. A hegyi futóversenyen Nógrád megyét ezúttal négy pásztói, közte három hölgy képviselte.

Felnőtteknél a végig havas terep kétkörös megmérettetése során dr. Dobrovoczky Ágota egy kategóriamódosításnak is köszönhetően ezúttal a teljes abszolút mezőnyében az előkelő 12. helyen, egyben a felnőtt női kategória győzteseként futott célba. Az egykörösöknél a sérüléséből lábadozó Czimer Z. József abszolútban szintén a 12. helyen, a koránál jóval fiatalabb 35 évesek mezőnyében ez már a 6. helyezést jelentette számára. Közvetlenül mögötte regisztrált elektronikus időmérő mikrocsipjével a felnőtt nőknél indult Kapás Judit, aki az abszolút mezőnyben megszerzett 13. helyezése mellett, hölgyeknél a 3. legjobb női versenyzőként pedig a felnőtt női kategória 2. helyén zárt. Hugyecz Lívia abszolútban a 25., nőknél a 13., szenior korosztályában pedig a 4. helyezést tudta megszerezni. Két futam összetett eredménye alapján, kategóriájában dr. Dobrovoczky Ágota az első, Kapás Judit és Hugyecz Lívia a második, míg Czimer Z. a hatodik helyen várhatja a február 7-én tartandó záró forduló küzdelmét.

Az 1. forduló eredményei. Felnőtt nők (táv: 8,2 km): 1. dr. Dobrovoczky Ágota (Pásztó) 53 perc 53 mp. Felnőtt nők (táv: 4,1 km): 1. Kiss Klaudia (Verpelét) 27:04, 2. Kapás Judit (Pásztó) 29:44, 3. Véghné Gergely Mónika (Bp. Nagypályások) 30: 38. Szenior nők (táv: 4,1 km): 1. Medve Csilla (Pegazus S.M.E.) 31:13 4. Hugyecz Lívia (Pásztó) 33:23. Szenior férfiak (táv: 4,1 km): 1. Cserepes Sándor ViniBike 24:08.. 6. Czimer Z. József HUFEZE SK Pásztó 29:42.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában